fotoreportage

Foto’s Dudok in het park Rotterdam

Café 2043

Dudok heeft een nieuwe locatie in Rotterdam. Het hoofdkantoor van de directie in het park bij de Euromast gaat als dagzaak open voor het publiek. Het was al af te huren voor bijvoorbeeld een bruiloft. Binnenkijken?

Foto’s Dudok in het park Rotterdam

Het is een dagzaak in een monumentaal pand midden in het groene hart van de stad, in het park bij de Euromast. Dudok in Het Park in Rotterdam zit in het pand Het Heerenhuys. Dit rijksmonument is al een kwart eeuw in het bezit van de Dudok Groep en vormt de thuisbasis van de holding. De directie houdt er kantoor. Het is ook bekend onder de naam Herenhuis De Heuvel.

Dudok in Park Rotterdam

Al eerder exploiteerde de Dudokgroep er twee restaurants: Zochers en Heerenhuis de Heuvel. Afgelopen jaren groeide het Heerenhuys uit tot toptrouwlocatie van Nederland, erkent met het officiële ‘keurmerk trouwen’. De wens om zo’n bijzondere plek weer voor iedereen toegankelijk te maken groeide bij de directie naarmate het park ging opleven.

Meer over Dudok

Er is hard gewerkt om het oude gebouw naar zijn originele staat terug te brengen. De dagzaak zal klassieker zijn dan Dudok aan de Meent in Rotterdam, maar de sfeer, de setting en de menukaart blijven behouden.

Voor bruiloften en zakelijke bijeenkomsten blijft overigens plek, evenals voor kleinere (particuliere) partijen. Zomers is  de zaak in Het Park langer open en kunnen bezoekers er iets kleins eten.

Op zondagochtenden verandert de locatie in een concertpodium voor jazz, klassiek en wereldmuziek.

Aad van der Wel, mede-eigenaar van de horecagroep ‘Het pand heeft een romantische sfeer. Het is iets vrouwelijker dan bijvoorbeeld onze locatie op De Meent. Zo’n uitstraling past goed bij het historische pand.’ In Het Park is heel bewust een dagzaak. ‘Dat sluit aan bij deze plek’, legt Van der Wel uit. Dudok In Het Park omarmt ook de buren van Het Park zoals het Erasmus MC en de culturele initiatieven die worden genomen. ‘We bewegen mee met het ritme van het park. In de zomermaanden blijven we langer open en kunnen gasten ook iets kleins eten van de kaart. We zetten vooral in op de daggasten die komen voor een kop koffie, lunch, borrel of onze Dudok High Tea.’

Misset Horeca bij u op de deurmat?

Reageer op dit artikel