fotoreportage

Thomas Eindhoven: sprookjesachtig all day-concept

Café 12355

Martijn Lensing en Paul van Boxtel openen op 31 augustus het vernieuwde concept Thomas in de Eindhovense stapstraat Stratumseind. De horecaondernemers, tevens eigenaren van onder meer ’t Taphuys in Tilburg en Arnhem, hebben de voormalige uitgaansgelegenheid omgedoopt tot een all day-concept. ‘Het is een totaal nieuw concept. De zaak is licht, roze en vol surrealistische muurschilderingen’, zegt Van Boxtel.

Thomas Eindhoven: sprookjesachtig all day-concept
Fotografie door Wildschieters

Lensing en Van Boxtel runden reeds 20 jaar Thomas in Stratumseind. ‘Voorheen was Thomas een donkere discotheek’, vertelt compagnon Paul van Boxtel. De zaak was 16 uur in de week open, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 22.00 uur tot s’ nachts 02.00 – 04.00 uur. Van Boxtel: ‘De tijd verandert en het nachtleven ook. Formules waar je kunt eten, borrelen én dansen zijn meer in trek. Tijd dus om bij Thomas een conceptverandering door te voeren. Thomas wordt een all day-concept waar je kunt lunchen, dineren, borrelen én stappen.’

Sprookjesachtige ruimte

Thomas is getransformeerd in een haast sprookjesachtige ruimte. De roze kleur en immense muurschilderingen van uiteenlopende surrealistische elementen dragen hieraan bij. Dit wordt versterkt door het gebruikt van lichte kleuren en materialen, zoals de wit marmeren bar, tegels en grote bijzondere lampen.

Surrealistische tekeningen op muren en plafonds

De muurschilderingen zijn gedaan door Studio Giftig in Veldhoven. De twee muralisten hebben al meer voor de horecaondernemers gedaan, maar nog nooit zo’n groot project. Muralist Niels van Swaemen: ‘Onze opdracht was ‘iets met roze’ te doen en de tekeningen moesten alles raken, ook het plafond. Nadat we het ontwerp klaar hadden, zijn we 4 weken non-stop bezig geweest met het project. De verf in de spuitbussen is op waterbasis met daarin een verharder. De muur kan dus schoongemaakt worden.’

Thomas Eindhoven

Fotografie door Wildschieters

Onderscheidend

Architect Marco van den Brandt ontwierp de indeling, de bar en het interieur van de zaak. Hij werkt al een aantal jaren samen met Van Boxtel en Lensing. Zo ontwierp hij ook café Spijker in Eindhoven, de vestigingen van Ribsfactory en Taphuys in Tilburg en Arnhem. Van den Brandt moest van Van Boxtel en Lensing een zaak ontwerpen en neerzetten die onderscheidend is. Van den Brandt: ‘Het moest echt uniek worden.’

Meer over Thomas in printuitgave

Op 31 augustus opent de nieuwe Thomas de deuren voor de gasten. Misset Horeca publiceert in het printmagazine van 26 oktober een artikel over de vernieuwde all day-concept. In deze uitgave meer informatie over het interieur van Thomas.

>>> Bekijk hier de foto’s van ’t Taphuys in Arnhem

Foto's