fotoreportage

Foto’s: jury proeft en beoordeelt bieren Brabantse Bierkaart

Café 566

Foto’s: jury proeft en beoordeelt bieren Brabantse Bierkaart

Ruim 70 bieren, allen van Brabantse komaf, werden zaterdag 27 oktober geproefd en beoordeeld in café Bar Le Duc in ‘s-Hertogenbosch. In de Brabantse hoofdstad proefde en jury van negen bierkenners alle ingezonden bieren voor De Brabantse Bierkaart. Een fotoverslag.

Vanaf 10.30 proefden negen juryleden, blind, de ruim 70 ingezonden bieren voor de Brabantse Bierkaart. Alle Brabantse brouwers waren aangeschreven en hen werd verzocht hun beste (maximaal twee) bier(en) in te sturen. Alle bieren werden in café Bar Le Duc in ‘s-Hertogenbosch beoordeeld op Geur, Hoofdsmaak, Afdronk en Algemene Indruk.

De negen juryleden proefden in drie groepen van drie zo’n 29 bieren. De top-5 van iedere jury werd in de tweede ronde opnieuw geproefd door een andere jurygroep. Op basis daarvan werd een top-15 samengesteld. Het beste bier bleek uiteindelijk de Imperial Tiramisu Stout van de Eindhovense brouwerij Van Moll. Een fotoverslag van een dagje bierproeven.

Foto's

Reageer op dit artikel