fotoreportage

Horecainterieur: Flexibel interieur in Theatercafé Den Bosch

Café 884

Het Theatercafé, direct bij de entree van Theater aan de Parade in Den Bosch onderging een metamorfose. ‘Het interieur is kleurrijk, licht, comfortabel, vrouwelijk én flexibel’, zegt interieurontwerper Lianne Bongers.

Horecainterieur: Flexibel interieur in Theatercafé Den Bosch

De keywords voor het nieuwe Theatercafé waren: wereldkeuken, thee, wijn, foodsharing en open keuken. Lianne Bongers van Studio Lime maakte in samenwerking met Horeca Development een totaalplan voor alle horeca van Theater aan de Parade. Horeca Development was verantwoordelijk voor de routing, logistiek en het foodaanbod. Interieurontwerper Lianne Bongers richtte de horecaruimtes  van het theatercafé in.

Interieur Theatercafé met link naar de natuur

‘We maakten een mooi plan voor alle horecaruimtes in het pand. De grootste verandering vond plaats in het theatercafé’, aldus Bongers. De designer gebruikte zoveel mogelijk materialen die een link hebben met de natuur zoals gerecycled hout, leer en grote karpetten met een bambooprint.

theatercafé Den Bosch

De ruimte is flexibel in te delen. Afhankelijk van de programmering kan er geschoven worden met het meubilair.

Spanningsveld tussen open en gesloten

Het theatercafé is voor iedereen toegankelijk. Bongers: ‘Het moest een aparte ruimte worden waar ook gasten zonder theaterkaartje terecht kunnen. We zochten hierbij naar het spanningsveld tussen open en gesloten. Het moet duidelijk zijn dat je hier niet kunt zitten zonder iets te bestellen en toch moet het laagdrempelig zijn, met veel comfort.’ Volgens Bongers lukte dit door een glasconstructie die de ruimte deels afgebakend.

Biophilic Design: wat is het en wat kun je er mee

Biophilic Design: wat is het en wat kun je er mee

Flexibel en duurzaam interieur

‘Door de steeds wisselende plannen over de toekomst van de huidige locatie van het theater kozen we voor tijdelijke oplossingen. Het concept – zowel het eten als het interieur – is duurzaam en is mee te nemen naar de nieuwe (tijdelijke) locatie’, aldus Bongers. Het foodconcept heeft een autonome functie in het theater. Hoewel het een op zichzelf staand concept is, zal het op bepaalde momenten ondersteunend zijn aan het theater. Vandaar dat er een klein podium is in het theatercafé waar een vleugel op kan staan en die plek biedt voor een kleinschalig optreden. De interieurontwerper: ‘De ruimte moet flexibel in te delen zijn en afhankelijk van de programmering kan er geschoven worden met het meubilair.’

 

Foto's

Reageer op dit artikel