fotoreportage

Horecainterieur: biercafé Lagunitas TapKabinet

Café 726

Horecainterieur: biercafé Lagunitas TapKabinet

Met Lagunitas TapKabinet opende de Amerikaanse bierbrouwer Lagunitas, 7 februari officieel haar eigen biercafé in de Amsterdamse Pijp. Naast tapbieren en bieren op fles kunnen gasten er ook terecht voor lunch en diner. De taproom is de eerste horecazaak van Lagunitas buiten Amerika. Binnenkijken?

Lagunitas TapKabinet is gevestigd in de voormalig Chocolate Bar, om de hoek van de Albert Cuypmarkt. Horecaondernemers Reinout Ezinga en Sikko de Jong, die diverse zaken in de hoofdstad al op hun naam hebben staan zoals Bar Baarsch, Café Vrijdag en Weesper, zijn de uitbaters van het café. Ezinga woonde vroeger om de hoek van deze vervlogen hotspot en droomde altijd van een dergelijke locatie. Begin december 2018 maakt hij samen met zijn compagnon deze droom waar en creëerden zij een plek waar Amsterdammers samenkomen en buurtbewoners hun tweede huiskamer vinden. Voor het interieurontwerp werkten de ondernemers samen met Paper Island. ‘Er is bewust gekozen voor een sfeerbouwer in plaats van een interieurbouwer’, aldus Ezinga. Doel was een uitnodigende zaak met veel kleur, retro, freaky elementen en een fijn terras. ‘Een onderscheidend café-restaurant in De Pijp en absoluut niet stereotype ‘Amsterdams hip’ of toeristen hang-out.’

Menukaart

Op de menukaart staan Hollandse lunchgerechten met ingrediënten van de markt. Lagunitas TapKabinet serveert huisgemaakte kibbeling, nacho’s, dirty fries food en brood, worst en kaas gemaakt van Lagunitas bier. Ook staan er diverse milkshakes op het menu.

Lagunitas opent eigen biercafé in Amsterdam

Over Lagunitas

De van oorsprong Californische brouwerij Lagunitas was een van de voorlopers in de Amerikaanse bierrevolutie. In 2015 nam Heineken een aandeel van 50 procent in de brouwer, om het in 2017 in z’n geheel over te nemen. Het is voor het eerst dat een taproom buiten de VS wordt geopend door de brouwer.

Foto’s Oscar Beins

Vrije geesten

Lagunitas TapKabinet creëert een huiskamergevoel waar gasten spelletjes kunnen doen; een speeltuin voor volwassenen. Denk aan ouderwetse bordspellen maar ook een Arcade spelkast. Tevens bieden ze een podium aan akoestische muzikanten en besteden ze aandacht aan goede doelen met maandelijkse events. Ezinga: ‘Lagunitas is een merk voor vrije geesten en daar sluiten we ons volledig bij aan. Ook delen we de boodschap dat we graag iets terug doen voor de maatschappij. We zijn nog op zoek naar personeel dat zich hierin kan vinden. Mensen die zichzelf niet al te serieus nemen maar wel met een passie voor craft beer.’

Foto's

Reageer op dit artikel