fotoreportage

Foto’s: Opening Week van het Nederlandse Bier

Café 764

Foto’s: Opening Week van het Nederlandse Bier
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal

De opening van de Week van het Nederlandse Bier vond donderdag 16 mei traditiegetrouw plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Daar werd met het Nederlands Bierproeffestival het startschot gegeven van een week die, door heel het land, in het teken staat van bier.

De achtste editie van het Nederlands Bierproeffestival duurt drie dagen en vindt, evenals voorgaande jaren plaats in de Grote Kerk van Den Haag. Het is tevens het startschot van de Week van het Nederlandse Bier. Voorafgaand aan het festival werd de overall-winnaar van de Dutch Beer Challenge 2019 bekendgemaakt.

Lees ook:

Lees ook:

De Dutch Beer Challenge 2019 vond al plaats in april van dit jaar. Maar alle 21 categoriewinnaars dongen mee naar de titel Beste Bier van Nederland. Dat was de La Trappe Tripel van Brouwerij de Koningshoeve. Dit bier was al winnaar in de categorie Tripel. Maar het scoorde daarnaast het hoogst van alle categoriewinnaars.

Openingstijden Nederlands Bierproeffestival

Vrijdag 17 mei van 16:00 – 22:00 uur
Zaterdagmiddag 18 mei van 13:00 – 17:00 uur
Zaterdagavond 18 mei van 18:00 – 22:00 uur

Honderden bieractiviteiten in de Week van het Nederlands Bier Bierbrouwers

Week van het Nederlandse Bier

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 16 t/m 26 mei zorgen cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties iedere dag voor diverse bieractiviteiten in het hele land. Van speciale bierdiners en – proeverijen tot quizzen, workshops en bierwandelingen en -rondvaarten.

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

Foto's