fotoreportage

Binnenkijken bij het Kawaii Monster Café in Tokio

Café 612

Binnenkijken bij het Kawaii Monster Café in Tokio
Sweets Go Round

In het Harajuku district in Tokio’s Shibuya bevindt zich op de vierde etage van een winkelcentrum het Kawaii Monster Café. Sinds 2015 is dit bijzondere thema café geopend maar is nog dagelijks volgeboekt door het bijzondere decor en uitbundige menu.

Het concept is ontworpen door Sebastian Masuda, wereldwijd bekend als de oprichter van Harajuku Kawaii cultuur, oftewel de schattigheidscultuur. Masuda is beroemd door zijn unieke creaties op het gebied van kunst, mode en illustraties ontwerpen en kreeg recent internationale faam door zijn filmpjes voor het J-pop fenomeen Kyary Pamyu Pamyu.

Kawaii cultuur

Kawaii is populair in Japan. Kawaii-voorwerpen en kleding kenmerken zich als kwetsbaar, kinds en kleurrijk. Voorbeelden van de Kawaii cultuur zijn de Hello Kitty en Pokemon-poppetjes. Schattige elementen zoals hartjes, bloemetjes, sterren en regenbogen vind je in alle lagen van de Japanse maatschappij terug, van grote bedrijven tot lokale handelaars en de overheid.

Monster Cafe

Bij binnenkomst in het Kawaii Monster Cafe sta je oog in oog met de grote mond van Choppy, de mascotte. Het idee is dat dit monster je opeet en je zijn bijzondere maag terecht komt.

Kawaii Monster CaféGasten worden verwelkomd door een van de vijf Monster Girls: Sweet Baby, Selfish Dolly, Happy Candy, Sexy Nasty en Moody Crazy. De dames zijn uitgerust als schattige poppetjes. De Monster Girls nemen de gasten mee naar een van de verschillende ruimtes.

Verschillende ruimtes

Het café zelf is opgedeeld in verschillende gebieden met elk een eigen thema. Centraal staat een kleurrijke draaimolen met een taart compleet met smeltende wezens. Deze Sweets Go Round is het symbool van de zaak.

De Milk Stand bestaat uit enorme hoofden van konijnen, schapen en eenhoorns met een berg melkflessen. Het is een gekke babykamer waar de dieren hun melk drinken. Bar Experiment is een bar omgeven door kwallen. In de Mel-Tea Room lopen mieren via de wand naar de suikerborden met ijs, chocolade en macarons.
De Mushroom Disco is vormgegeven als een groot bos. Het plafond is bedekt met kleurrijke paddenstoelen en planten uit de ruimte.

Monsterlijk menu

Kawaii Monster Café

Menukaart in de vorm van een taart.

Het menu, gepresenteerd op een bijzonder vormgeven tablet, is helemaal in stijl: spaghetti is bont gekleurd, friet wordt geserveerd met saus komt in allerlei kleuren, kip heeft een chocolade-saus en verder zijn er nog melted pancakes, catfood en over-the-top gekleurde milkshakes. Hoewel de kleuren chemisch ogen, zijn ze afkomstig van natuurlijke kleurstoffen.

Door de kleurrijke en fantasierijke inrichting en de bijzondere muziek waan je je in een compleet andere wereld. Reserveren is verplicht en gasten mogen maximaal 90 minuten binnen blijven. Daarnaast moeten ze iets bestellen.

Foto's