video

Cocktail coffee flair

Café

Catering Magazine reikte gisteren voor de tweede keer de Nationale Catering Awards uit (voorheen Catering Magazine Awards). Het evenement vond plaats in Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg. Onder het oog van zo’n tweehonderd genodigden werden in vier categorieën de besten gekozen. Een impressie van de feestelijke avond.

Ongelukken en (dus) files zijn een geduchte tegenstander op weg naar het Brabantse land. Maar dat neemt niet weg dat de zaal zo goed als gevuld is als om 19.30 uur wordt begonnen met het officiële gedeelte: de uitreiking van de Nationale Catering Awards 2004 in de categorieën Bedrijfscatering, Partycatering, Instellingscatering en Gastheerschap. De presentatie is in handen van Martine Zuil, hoofdredacteur van Catering Magazine, en Studio Sport-verslaggever Tom Egberts.

De twaalf genomineerden worden in ieder geval niet verrast door het verkeer. De drie finalisten in de categorie Partycatering – Ria Joosten, Roland Vos en Gert-Jan van der Loo – staan ruim voor aanvang gebroederlijk met elkaar te praten aan een van de staantafels.Joosten wint niet, maar heeft al wel een bewogen dag achter de rug. De plaatselijke media hebben haar zo ongeveer de hele dag gevolgd. ‘Hartstikke leuk, ik word morgenvroeg weer gebeld’, is haar reactie. ‘Ik heb dan wel niet gewonnen, maar deze nominatie is voor mij al een hele eer. Vanmiddag vlak voor vertrek kwam al het personeel op kantoor met een grote bos rode rozen. Ik kreeg een toespraak, waarin ze mij vertelden dat ik voor hen nu al de absolute winnaar ben.’

Winnaar Van der Loo voelt zich naderhand een gelukkig mens. ‘Een fantastisch initiatief, ik ben iedereen heel dankbaar voor mijn uitverkiezing. En ik ben ook al geïnterviewd. Echt heel erg leuk.’

Bloemen
Peter Broekhof is met een klein gezelschap naar de uitreiking gekomen. ‘Hartstikke leuk om genomineerd te zijn’, vertelt hij een klein half uur voor aanvang. ‘We zijn druk met de afronding van de nieuwe keuken. Ik geloof dat het een succes wordt, maar blaas dat niet van de toren. Eerst maar eens zien hoe het straks gaat lopen. We halen nog steeds klanten binnen, maar het is veel zwaarder om ze binnen te houden dan binnen te halen.’Nadat bekend is dat hij de winnaar is in de categorie Instellingscatering overheerst de verbazing en het ongeloof. ‘Ik had nooit verwacht dat ik in gezelschap van twee zo goede finalisten kans zou maken op de award. Dit is echt een motivatie om verder te gaan.’Eric Vermaas, een van de andere finalisten in die categorie, krijgt van zijn dochter een grote bos bloemen. Papa heeft dan wel niet gewonnen, maar het maakt haar niet minder trots, zo lijkt het.

Jefta Koning, winnaar in de categorie Gastheerschap, verkeert direct na de uitreiking in select gezelschap. Hij werkt op het hoofdkantoor van Compass Group Nederland in Amsterdam, de thuisbasis van algemeen directeur Gerrit Vink die hem hartelijk de hand schudt. ‘We hebben een winnaar’, is de reactie uit het kamp van de Nederlandse nummer twee in cateringland.

Re-Union
Winnaars zijn de twaalf genomineerden eigenlijk allemaal en zo voelen ze het zelf ook. De aandacht in Catering Magazine en andere media, de aandacht van de werkgever en de opdrachtgever en de speciale rol op de avond van de uitreiking. Niet iedere finalist maakt het dagelijks mee. ‘Een keer bij de finalisten te hebben gezeten, is al een hartstikke mooie ervaring’, is de algemene teneur.

Voor de vier besten is er de Nationale Catering Award, natuurlijk eeuwige roem en sponsorprijzen van Leventi en Tempo Team. Leventi biedt de winnaars en hun partner een etentje aan bij restaurant De Swaen in Oisterwijk en Tempo Team stelt een dag kosteloos een uitzendkracht beschikbaar.Als intermezzo is er een optreden van Re-Union, de Nederlandse afvaardiging voor het Eurovisie Songfestival in Istanbul. Met het nummer ‘Without you’ doet het duo 12 mei met twintig andere landen mee aan de voorronde.

Eindigen ze bij de beste tien, dan zijn ze drie dagen later van de partij in de grote finale.Na het officiële gedeelte wordt het feest voortgezet op de bovenverdieping van het prachtige Fort. Er is een heerlijk buffet en live muziek. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt nagepraat over de uitreiking. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen favoriet en is dus niet iedereen het met de uitslag eens. Maar zo hoort het ook! Tegen de klok van elven keren de aanwezig (tevreden) huiswaarts.

Goede vrijdag is voor velen immers een gewone werkdag. Van files en ongelukken heeft niemand last meer.

Reageer op dit artikel