video

Barista videoworkshop

Café

Consumenten schenken thuis steeds betere koffie. Voor de horeca een uitdagende ontwikkeling, want voorsprong behouden op de consument geeft een onderscheidend vermogen. Tevens vormt het een belangrijke meerwaarde. Daarom nu in het koffiedossier een videotraining om nog betere koffie te schenken.

Barista videoworkshop

Meervoudig Barista-kampioen Jeroen Veldkamp neemt u mee in de wereld van espresso. Aan de hand van zeven video’s brengt Veldkamp u de fijne kneepjes van een goede espresso bij.

Bekijk de video’s en u bent aardig op weg om een Barista te worden. In ieder geval schenkt u een betere koffie en een tweede kopje koffie is zo snel besteld.

Videoworkshop

1. Machine. Onderhoud zorgt voor een langere levensduur.

2. Molen. Stem de maalschijven goed af voor een perfecte smaak.

3. Melange. De juiste melange en branding als juiste ‘bonenbasis’.

4. Mens. De mens maakt of breekt een perfecte espresso

Extra video’s

1. Melk. Zo maakt u een perfecte cappuccino.

2. Varianten. Cafe latte, machiato, latte machiato.

Latte Art

Het tweede deel van deze workshop gaat dieper in op het fenomeen Latte Art. Er is bewust gekozen voor makkelijke ‘instapmodellen’, zodat iedere horecaondernemer er zo zijn ideale vorm uit kan halen en uiteindelijk zijn voordeel mee doen.

Na bestudering van de video’s en een paar keer oefenen moet het mogelijk zijn om een fraaie en opvallende cappuccino te serveren. Gasten zullen het waarderen en doorvertellen met uiteindelijk kans op nog meer omzet. Latte Art wordt met deze videoworkshop, gepresenteert door DE-barista én NK latte-art finalist Onno van Zanten, een koud kunstje.

Videoworkshop Latte-art:

1. Vrolijk gezichtje

2. Bloem

3. Bloem met chocolade

4. Bloem met vallende ster

5. Drie stippen

6. Drie stippen met grote stip

7. Vijf stippen

8. Vijf stippen met grote stip

Reageer op dit artikel