video

Video: Brasserie Staverden verklaart winst Terras Top 100 2017

Café 2711

Brasserie Staverden in Staverden van Ingrid Kok en Katherine Haklander is de nummer 1 van de Terras Top 100 van 2017 van Misset Horeca. Voor de camera vertellen ze waarom hun terras het beste is beoordeeld. ‘Mensen, opleiding, locatie, oog voor detail, onderling goed communiceren op het terras en een duidelijke taakverdeling. Meer tips opdoen?

Video: Brasserie Staverden verklaart winst Terras Top 100 2017

Op maandag 3 juli is de Terras Top 100 van 2017 bekend gemaakt in Roosendaal bij Het Hooihuis van Koen en Lisette Bakker, het winnende terras van 2016. Brasserie Staverden heeft het winnende terras van 2017. Brasserie Staverden is een prachtige onderneming waar het facet ‘terras’ centraal staat. Waar een gemoedelijke toegankelijkheid is gecreëerd in de luxe omgeving van de kasteeltuin. ‘Mensen mogen hun eigen spullen meenemen om op het gras te picknicken.’ Brasserie Staverden is de terechte winnaar van de Terras Top 100 2017.

Terras Top 100 2017 nr. 1: Brasserie Staverden, Staverden

Staverden heeft stadsrechten, en tegelijkertijd rond de vijftig inwoners, waarmee dit buurtschap in de gemeente Ermelo het kleinste stadje van de Benelux is. In datzelfde Staverden bevindt zich geen ‘dorps’-kern, maar wel een kasteel, Kasteel Staverden. Op dat grondgebied, in de kasteeltuin, staat een prachtig terras. Het terras van Brasserie Staverden. Daarvoor zijn we afgereisd naar de Veluwe. Enthousiaster wordt de hoofdjury niet snel. ‘Wow, hier draait het écht om het terras’, is één van de vele uitroepen na afloop van het bezoek. De ligging is heerlijk, de omgeving schilderachtig en het terras een plaatje. Ook leuk: de kas en de moestuin op het terrein. Onderhouden door vrijwilligers, de keuken maakt er graag gebruik van.

Diversiteit terrassen

Maar dan het terras. Grofweg op te delen in drie stukken. Ten eerste is er het centrale terras, omgeven door de Brasserie en de Orangerie. Hier zo’n 120 zitplaatsen waar gasten van koffie tot en met diner terechtkunnen. Een mix van loungebanken, hoge tafels met fraaie hoge stoelen en – de hoofdmoot – ‘normale’ stoelen en tafels. ‘Piekfijn in orde, netjes, verzorgd en mooi opgedekt’, noteert de jury. Het tweede deel van het terras is in 2013 erbij gekomen. Grenzend aan het eerste terras, in een voormalige (jawel) pauwenkooi, staat dit tweede terras met vijftig zitplaatsen, inclusief bar. Dit gedeelte is dan ook apart af te huren. Tot slot is er nog het grasveld voor het grote terras. Hierop staan in de zomer stijlvolle strandstoelen. ‘Wandelaars kunnen bij ons ook een picknickmand kopen en vervolgens plaatsnemen op het gras’.

Toegankelijk chic

Brasserie Staverden is chic en straalt luxe uit, maar is tegelijkertijd enorm toegankelijk. ‘We ontvangen heel veel wandelaars’, vertelt Haklander-Timmers. ‘Ook tijdens de diverse jurybezoeken valt dit op. ‘Het zou een contrast kunnen zijn, maar dat is het niet. De keurige, enthousiaste medewerkers – witte blouse, nette sloof, blauwe stropdas – en de bezoekers in korte broek en vaak wandelschoenen. Het matcht en loopt feilloos in elkaar over.’ Zeker in de zomer, als het grasveld open is voor mensen die zelf hun kleedje en picknickspullen meenemen, is Brasserie Staverden een kleurrijk en laagdrempelig geheel.

Download gratis de whitepaper Terras Check Misset Horeca

Schrijf je nu in voor de Terras Top 100 2018

Video

Reageer op dit artikel