video

Video: Peer Swinkels en Gaius Voûte over overname Bier&cO

Café 2084

Een voormalig krakersbolwerk in Amsterdam dat wordt overgenomen door een familiebrouwerij uit Brabant, dat is een goede combinatie, vindt Peer Swinkels. Voor de camera van Misset Horeca praten de Swinkels-directeur en Gaius Voûte, directeur van Bier&cO, over de overname die Swinkels Family Brewers dinsdag 9 oktober wereldkundig maakte.

Video: Peer Swinkels en Gaius Voûte over overname Bier&cO

‘De allerbelangrijkste rede voor ons is dat het de distributiestrategie van Swinkels Family Brewers gaat versterken’, aldus een trotse Peer Swinkels over de overname van Bier&cO door Swinkels. ‘Zowel op de Nederlandse markt áls de Europese.’ Met de overname van Bier&cO verwerft Swinkels de exclusieve distributie op de Europese markt van grote merken als de Brooklyn Brewery, Samuel Adams en Flying Dog.

Binnen Nederland had de brouwerij al intensieve samenwerkingen met ‘lokale’ craftbrouwers als De Molen en Oersoep. Daar komen nu veel merken bij, waaronder Brouwerij Kees, ’t Uiltje en Oedipus. ‘Het is voor ons een echte volgende stap in lokale relevantie. Echt een significante stap binnen onze strategie.’

‘Bier&cO blijft eigenwijs’

‘Het voelde vanaf dag één als een goede match’, aldus Bier&cO-directeur Gaius Voûte over waarom hij ‘ja’ heeft gezegd tegen Swinkels. ‘Ze zijn ondernemend, gedurfd en gepassioneerd en dat past perfect bij wat wij willen zijn.’ Doordat het als een goede ‘match’ voelde, ging de overname behoorlijk snel. Voûte: ‘Rond april zijn de eerste gesprekken begonnen en nu, een half jaar later is dat rond.’

Wat de overname betekent voor het ‘eigenwijze merk’ dat Bier&cO is? ‘Dat blijft het. We blijven alles doen zoals we het de afgelopen 32 jaar gedaan hebben. Ons team wordt alleen flink uitgebreid waardoor we nog slagvaardiger de markt op kunnen’, aldus Voûte.

Bekijk het complete video-interview hieronder:

Reageer op dit artikel