video

Huppel The Pub over winst Café Top 100: ‘Iedereen is gelijk in de Huppel’

Café 1668

Jeroen van Beek en Eline van Urk Dam weten net vijf minuten dat ze met hun café Huppel The Pub in Den Haag de winnaars van de Café Top 100 2018 zijn. Voor de camera vertellen ze over waarom zij denken dat ze het beste café van Nederland zijn.

Huppel The Pub over winst Café Top 100: ‘Iedereen is gelijk in de Huppel’

‘Vooral jezelf blijven’, zeggen de ondernemers. Dat geldt overigens ook voor de gasten. ‘Bij ons is iedereen gelijk. Of je nu advocaat bent, of putjesschepper. Iedereen is gelijk in de Huppel.’

Dat details belangrijk zijn, blijkt ook nu weer. Regelmatig gaan ze bij de gasten langs met een bord met toastjes met ei en mayonaise. ‘Het zijn de kleine dingen die het doen he’, zegt Eline van Urk Dam na afloop van het interview.

Lees ook: Huppel the Pub in Den Haag wint Café Top 100 2018

Want als er één ding gezegd mag worden over De Huppel, dan is het wel dat hier niks half gedaan wordt. De gedachte achter dit café is kraakhelder: een typisch bruincafé, maar dan anno nu. Natuurlijk speelt pils een grote rol, maar bij de ‘Beste Whiskygelegenheid 2015’ vind je ook zo’n 150 soorten whisky en zo’n 60 speciaalbieren op tap. Eten doen ze hier niet aan, wel snacks. En denk dan niet aan ‘bruin fruit’ uit de frituur. Nee, mooie worsten, fijne kazen, lekkere balletjes… en alles weer van de ondernemers uit de buurt; van kaasboer tot slager. En dat wordt gewaardeerd door de gasten.

Lees ook: Huppel The Pub Den Haag: bruincafé anno nu

Maar altijd is er die sfeer die de laatste jaren zo gegroeid is. Een groei die door Jeroen en Eline overigens wel flink gestuurd wordt. Eerder zei Eline daar al eens over: ‘We zijn geen concept, maar we weten precies wat we willen en hoe we dat voor elkaar moeten krijgen.’ De Huppel is ook een geoliede onderneming. De jury mocht – vertrouwelijk – de cijfers inzien en was onder de indruk. Hier wordt een goede boterham verdiend en de bedrijfsvoering is er eentje waar goed over wordt nagedacht.

Reageer op dit artikel