video

Video: Koningin Maxima bezoekt jarig en Koninklijk Swinkels

Café 1507

Video: Koningin Maxima bezoekt jarig en Koninklijk Swinkels

Swinkels Family Brewers mag sinds woensdag 27 maart officieel het predikaat ‘Koninklijk’ voeren. Een dag later werd die erkenning, samen met het 300-jarig bestaan van de Brabantse bierbrouwer, gevierd in het bijzijn van Koningin Maxima. Een video-verslag.

Het bezoek van Koningin Maxima aan de brouwerij van Royal Swinkels Family Brewers, zoals het voormalige Bavaria sinds woensdag 27 maart heet, bracht zo’n 400 genodigden naar Lieshout. Naast verschillende generaties Swinkels ook diverse hoogwaardigheidsbekleders als de burgemeester van Laarbeek, waar Lieshout onder valt, de commissaris van de koning van Brabant en (voormalig) politieke kopstukken als Sybrand Buma en Jan-Peter Balkenende.

Lees ook:

Lees ook:

Koninklijk Swinkels en kopstukken

Onder de genodigden ook collega’s en vertrouwde klanten van Swinkels als de Amsterdamse ondernemer Won Yip en Heineken-directeur Pascal Gilet. Nadat iedereen welkom werd geheten door Gijs Swinkels was  het de beurt aan Peer Swinkels, die per 17 april 2019 zijn neef Jan Reinier opvolgt als ceo van Swinkels. Nadat de koningin haar tour door de brouwerij had afgerond voegde zij zich in de zaal bij de genodigden.

Na een toespraak van schrijver Wim Daniëls en scheidend ceo Jan Reinier Swinkels, werd een 300-liter-vat Bavaria aangeslagen door Noud Swinkels en geproost op de jarige brouwerij.

Reageer op dit artikel