video

Video: ondernemers inspireren ondernemers op Mobiele Horecatraining

Café 428

Video: ondernemers inspireren ondernemers op Mobiele Horecatraining

Een groep horecaondernemers reisde dinsdag 9 en woensdag 10 april met een bus langs een grote diversiteit aan horecazaken. Tijdens deze Mobiele Horecatraining presenteerden de ontvangende ondernemers hun zaken aan de collega’s. Zij namen op hun beurt een kijkje achter de schermen om inspiratie te putten uit alles wat ze zagen.

De Mobiele Horecatraining brengt jaarlijks een buslading ondernemers naar een provincie of regio. Deelnemers bezoeken daar diverse horecazaken, krijgen presentaties van collega-ondernemers en delen daarnaast onderling hun leermomenten en de ideeën die ze op doen.

Dit jaar ging de trip naar Friesland. Volgens initiator Ton Lenting, van horeca-adviesbureau Lenting & Partners, niet zonder reden. ‘Leeuwarden was in 2018 Europa’s Culturele Hoofdstad, en dat hebben ze gemerkt hier in de provincie. Doel van deze editie van de Mobiele Horecatraining is om te kijken wat dat precies heeft opgeleverd en of dat beklijfd.’

26e editie Mobiele Horecatraining

De Friese tour was alweer de 26e keer dat de Mobiele Horecatraining plaatsvond. Na ontvangst in Emmeloord, bij ’t Voorhuys, zette de groep koers richting Het Theehuis in Grou. Daarna werd koers gezet richting Leeuwarden waar de ‘moeder van de Leeuwarder horeca’ Baukje de Vries de groep rondleidde langs onder meer Hotel Post Plaza, de Blokhuispoort, Proefverlof, café De Dikke van Dale en haar eigen Paddy O’Ryan.

Dag 2 stond vooral in het teken van Geert Bosman en zijn ondernemingen. Nadat de groep eerst het familiehotel Duhoux in Wirdum, onder de rook van Leeuwarden, had bezocht, ging de reis naar Heerenveen. Bosman ontving de groep, leidde hen rond in én vertelde over zijn drie ondernemingen: ’t Gerecht, Het Postkantoor en De Swetser, allen in het centrum van Heerenveen.

Reageer op dit artikel