artikel

Design en foodfun in Ginger’s Schiphol

Catering

Op de duurste vierkante meters van Nederland is een nieuw bedrijfsrestaurant verrezen. En wat voor een. Ginger’s in het World Trade Center op Schiphol staat voor 1200 m2 hoogstandjes op design- én foodgebied. De pandeigenaren Kantoren Fonds Nederland en Schiphol Real Estate wilden een visitekaartje voor haar WTC-bewoners. Toonaangevende multinationals als ABP, Johnson Diversy en Numico moesten voorheen met hun klanten lunchen in een noodrestaurant of op Schiphol Plaza. Dat gebrek aan representativiteit is sinds kort verleden tijd. Avenance is cateraar.

De 400 tot 500 bezoekers van (bedrijfs)restaurant Ginger’s besteden dagelijks zo’n zes euro per persoon. Dat heeft vooral te maken met de dagelijkse afname van zo’n 100 uitstekende warme gerechten.
Districtmanager Marjoleine de Roos en locatiemanager Edwin den Uijl. ‘Die 700 gasten per dag gaan we al snel halen.’
Ginger’s sign op WTC Schiphol. De naam moest internationaal zijn en lekker klinken. Dat was de filosofie.
Het restaurant telt 370 zitplaatsen, verdeeld over verschillende gedeeltes en telkens met een eigen uitstraling. Links naar de pilaar een van de vele aircozuiltjes.
Dat zeg ik, uitstraling!
Inclusief uitzicht op het vliegveld, Ginger’s zit niet voor niets op Schiphol
In de vloer zijn ventilatiepunten aangebracht.
Chef-kok Willem Wijers en collega’s hebben een pastacooker, drie wokplekken en zelfs een eigen grillplaat. De nare luchtjes verdwijnen via het speciale afzuigplafond.
Een fraaie, frisse en strakke inrichting. Salade- en sappenbuffet rechts. Broodjes- en soepenbuffet links. ‘Presenteren op meest pure manier.’ Achterin rvs-koelwanden.
Dagelijks drie soorten soep. Het opvallende servies is van het Engelse Steelite. Naast wit ook rood en zwart gekleurde borden.
Designlampen, plasmaschermen, leren behang en stoelen met afritsbare en wasbare hoezen. Kosten noch moeite werden gespaard in Ginger’s.
Roestvrijstalen koelwanden met opvallende presentatie van de producten.
Deze bar (notenhouten bar en krukken met kalfsleren bekleding) zit onder het restaurant en wordt gebruikt voor feesten en recepties en in de toekomst als take-away-outlet in de ochtend.

Foto’s: Koos Groenewold

Reageer op dit artikel