artikel

Veneca, vertienvoudig je ledenaantal!

Catering

We zijn alweer een aantal weken een nieuwe jaargang begonnen en ik hoop van harte dat een ieder 2010 goed heeft afgesloten en 2011 goed is gestart. Dit nieuwe jaar vraagt wellicht om nieuwe doelstellingen, het herzien van de huidige doelstellingen, het aanpassen van je organisatie of wellicht het bijstellen van je persoonlijke visie.

Ik heb mijn hart verpand aan de catering. Al ruim twintig jaar ben ik actief binnen deze branche, waarin mijn liefde voor eten, drinken en mensen in die jaren alleen maar groter is geworden. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik mensen of bedrijven tegenkom die ook actief zijn in de branche en met eenzelfde liefde en bevlogenheid hun ziel en zaligheid stoppen in de vooruitgang van hun bedrijf en de branche in zijn algemeenheid.

Voor de relaties, adviseurs, toeleveranciers en anderen die er actief zijn, moeten de managers en ondernemers er alles aan blijven doen de cateringbranche nog prominenter op de kaart te zetten en te blijven vernieuwen waar mogelijk. Het gaat erom een eigen ‘smoelwerk’ neer te zetten, kennis te delen en samen te werken. Natuurlijk moet de concurrentie op het scherpst van de snede blijven worden gevoerd. 2011 geeft hier alle ruimte en mogelijkheid voor.

Het zou toch fantastisch zijn als de Veneca het bovenstaande onderstreept en het initiatief neemt om zoveel mogelijk partijen uit de branche te verenigen binnen de eigen vereniging. Klein, middelgroot en groot kunnen van elkaar leren. Alle zijn bezig met groei, kansen en vernieuwing, en hebben daarbij behoefte aan feedback en ondersteuning.

Als Veneca erin slaagt het ledenaantal te vertienvoudigen (dit is nog maar een fractie van wat aan potentieel bestaat), dan komt de branche stevig op de kaart te staan en wordt 2011 het jaar van de ‘catering’. Waarmee iedereen ook nog eens zijn voordeel kan doen.

Ik wens iedereen een gezond en cateringvol 2011 toe!!

Peter van Ee (peter.vanee@leoophetwerk.nl)

Eigenaar van bedrijfscateraar Leo op het Werk!

www.leoophetwerk.nl

Reageer op dit artikel