artikel

Inschrijving sterrensysteem gastvrijheidszorg verlengd

Catering

De inschrijvingsdatum voor het sterrensysteem voor gastvrijheid in de zorg is verlengd van 1 maart naar 1 mei. Er zijn inmiddels ruim 70 aanmeldingen, maar de organisatie wil 100 deelnemers.

Dat heeft Ferdie Olde Bijvank (Koksgilde) namens de organisatie toegelicht. Het is de eerste keer dat een dergelijk systeem wordt ingevoerd. Er worden ‘Michelin’-sterren uitgedeeld aan zorginstellingen die het meest gastvrij zijn. Criteria zijn: catering, slapen, gastvrijheid en ambiance.

De beoordelingen moeten leiden tot een top100 van verpleeg- en ziekenhuizen. Deze wordt bekend gemaakt op de Horecava 2007. Inmiddels hebben 70 instellingen zich aangemeld, maar de organisatie wil 100 deelnemers. Mede daarom is de inschrijvingstermijn verlengd.

Piet Schievink van de Bleerinck in Emmen zegt dat één van de locaties van de zorggroep Tangenborgh meedoet. ‘Om te zien hoe het in z’n werk gaat. Maar als we alle locaties inschrijven loopt het nogal in de papieren’. Iedere inschrijving kost zo’n 1800 euro.

Reageer op dit artikel