artikel

Top 20 Cateringpersonen 2014: Hutten op één

Catering

Na Teun Verheij van Albron, Hans Rijnierse van Sodexo (2x) is opnieuw een contractcateraar uitgeroepen tot lijstaanvoerder van de Top 20 van belangrijke en invloedrijke personen in de Nederlandse catering.

Top 20 Cateringpersonen 2014: Hutten op één

Bob Hutten, algemeen directeur-eigenaar van Hutten in Veghel, heeft de eerste plaats overgenomen van Teun Verheij. De lijst bevat maar liefst de namen van elf nieuwkomers die overduidelijk een stempel hebben gedrukt op de catering. Ze onderscheiden zich door een lans te breken voor ambachtelijke, gezonde producten of door in een enkel geval het onmogelijke waar te maken.

1) Bob Hutten
Directeur-eigenaar van een groeiende onderneming die het anders doet dan anderen. Noemt zijn medewerkers samenwerkers en dan zou je denken: die schiet te ver door. Maar nee, de samenwerkers dragen hem al jaren op handen en de onderneming vaart daar wel bij.

2) Gertjan van der Loo
Draagt steeds meer verantwoordelijkheden binnen vanderLoo party- en business events over aan zijn zoons Laurens en Henry, maar is nog wel nog steeds de grote inspirator.

3) Charlotte van Leeuwen en Maaike de Reuver
Het duo Van Leeuwen / De Reuver vestigde pas in 2011 de aandacht op zich met WeCanteen, een concept dat gebruikmaakt van de diensten van ambachtelijke horecaondernemer en cateraars uit de regio.

4) Hans Rijnierse
Ofschoon Hans Rijnierse als topman van Sodexo is teruggetreden uit de dagelijkse leiding van het bedrijf, blijft hij actief binnen kringen van cateraars en ondernemers. En dus invloedrijk.

5) Jordi en Jacqueline Ramon
Door een akkefietje met de bank kwamen ze het afgelopen jaar geheel onverwacht in grote liquiditeitsproblemen. Jordi en Jacqueline Ramon van La Luz Events & Catering bedachten een aandelenactie die €53.000 opleverde. Zo konden ze hun bedrijf redden.

6) Teun Verheij
Algemeen directeur van Albron, dat kiest voor kwaliteit en vernieuwing op het gebied van eten, drinken en ambiance onder het dak van een ander. Draagt die boodschap ook uit zoals medio januari tijdens een persweekend voor journalisten uit België en Nederland bij Center Parcs De Vossemeren in het Belgische Lommel, waar verrassende horecaconcepten werden gepresenteerd.

7) Heleen Schuit
Lid van de Schoolkantine Brigade die onvermoeibaar door het land trekt om scholen te bezoeken. Schuit en haar collega’s doen hun best om ervoor te zorgen dat er meer gezonde schoolkantines in Nederland komen.

8) Evert Kersten
Eigenaar-directeur van OSP Zakelijke Horeca. Kiest voor kwaliteit en betere producten en draagt dat naar buiten toe ook uit. Doet dingen waar hij goed in is. Haakt af als de nadruk bij een aanbesteding op de prijs ligt.

9) Rijnie Trip Jonkman
Directeur-eigenaarn van Van Liers Catering. Heeft invloed binnen de branche omdat ze geloofwaardig is. Maakt zich niet schuldig aan het bezigen van clichés en platgetreden marketingtermen, maar vertelt klip en klaar waar ze voor staat.

10) Paul Vermaat
Algemeen directeur van de Vermaat Groep dat zijn omzet jaar na jaar weet te vergoten. In 2012 was het concern de grootste stijger in de Misset Caterin top 25 met een omzet van €75 miljoen.

11) Renske Bos
Is samen met haar man eigenaar van Bos & Bos Catering in Groningen en staat evenals vorig jaar op de elfde plaats in deze ranglijst. Misbruikt haar column in Misset Catering niet voor pr-praatjes, maar laat daarin gewoon weten hoe ze erover denkt.

12) Peter van Ee
Is eigenaar van contractcateraar Leo op het Werk! en maakt zich sterk voor kleine, creatieve ondernemers en voor de mensen op de werkvloer. Die hebben zijn bijna onvoorwaardelijke sympathie.

13) Frank Schreuder
Directeur van Enneagram Care Services. Deed tegen wil en dank mee in de categorie beste manager zorgcatering in de Misset Catering Awards. Is een belangrijke pion omdat hij in staat is om samenwerkingsverbanden te smeden die tot grote dingen in staat zijn in de zorg.

14) Jo Broeren en Pieter Traa
Ze richtten vier jaar geleden Twins Bedrijfscatering op, maar ze baren opzien in de stadioncatering. Joe Broeren en Pieter Traa zijn belangrijk voor de branche omdat ze een constructie bedachten die de stadioncateraar minder afhankelijk maakt van de grillen van het betaalde voetbal.

15) Jurgen van Wijngaarden
Is directeur-eigenaar van Vineyard Company en investeert dit jaar twee miljoen in productiekeuken, restaurant en kantoorruimte gelegen op een zichtlocatie langs de A2. Hij baart niet alleen opzien vanwege dit plan, maar ook vanwege de visie die eraan en grondslag ligt.

16) Hans Wijkhuizen
Op jonge leeftijd onderscheidt hij zich als partycateaar (Hans Culinair), instellingschef (Wijdezorg) en adviseur. Hans Wijkhuizen is een harde werker die zijn aandacht kan verdelen over meerdere bedrijven en beroepen.

17) Hans van der Zanden
Directeur-eigenaar van Maitre Leon. Bedacht een concept dat ervoor zorgt dat maaltijden in de magnetron niet slap en papperig worden, maar smaakvol op het bord belanden. Daardoor zijn tal van gerechten geschikt om in de magnetron geregenereerd te worden.

18) Theo van Brussel
Foodstep-directeur zegt bezig te zijn aan zijn laatste jaren en dat is jammer want hij tovert iede jaar weer wat nieuws uit de hoge hoed. Dit keer spannen hij en zijn medewerkers zich in om de brasserie in de zorg te behouden.

19) Lotte Wouters
Lotte Wouters van The Food Line-Up heeft zich toegelegd op het verzorgen van eten en drinken op events, festivals en openbare plekken. Ze werkt samen met kleine, ambachtelijke ondernemers.

20) Albert Kooy
SVH Meesterkok Albert Kooy drukt zijn stempel onder meer op onderwijscatering doordat hij zich als chef executive van Canteen, leerbedrijf van Internationael Hospitality Mangement Hogeschool Stenden in Leeuwarden, bezighoudt met de Nieuwe Nederlandse keuken.

Reageer op dit artikel