artikel

Cateraar en fabrikant testen Google Glass in keuken

Catering

ISS Catering Services, Nestlé Professional en Magnus testen de mogelijkheden van Google Glass op het gebied van koken. Tijdens de Food Inspiration Days op 20 en 21 oktober in Eindhoven laten ze zien waar ze mee bezig zijn.

Cateraar en fabrikant testen Google Glass in keuken

De cateraar, voedingsmiddelenfabrikant en het IT Consultancybedrijf hebben hun krachten gebundeld en testen culinaire toepassingen zoals videorecepten en -tips voor het koken. Daarnaast richten ze zich op het waarborgen van de kwaliteitsstandaarden van recepten en catering. Ook de koppeling met het geven van onderwijs wordt onderzocht.
Koks die werken met een Google Glass, scannen de barcode van producten in en krijgen dan video’s te zien die uitleg geven over het product en een bijbehorend recept. De video’s worden ondersteund door een culinair adviseur van Nestlé Professional.

Waste terugdringen

Daarnaast is  in de applicatie het aantal gasten in te vullen. Zo toont Google Glass welke hoeveelheden nodig zijn. ISS Catering Services ziet Google Glass als een middel om haar kwaliteitsnormen te waarborgen. ‘Koks (in opleiding) die gebruikmaken van Google Glass weten altijd wat er nodig is om gerechten optimaal te bereiden en hoe ze producten consistent dienen te gebruiken. Daarnaast kan Google Glass een tool zijn om waste terug te dringen, doordat men met de juiste hoeveelheden werkt.’

Wearables

IT-bedrijf Magnus voorziet dat er voor ‘wearables’ – draagbare apparaten op kleding of lichaam – de komende jaren veel producten op de markt komen. Magnus zal de ontwikkeling van producten voor Google Glass van ISS en Nestlé begeleiden en de bedrijven van advies voorzien.

Recepturen

Momenteel hebben ISS Catering Services, Nestlé Professional en Magnus een aantal recepturen visueel uitgewerkt voor Google Glass. De toepassingen zijn ontwikkeld voor voedingsprofessionals en de professionele voedingsindustrie.

Reageer op dit artikel