blog

Samen

Catering

Er is een nieuwe waarheid ontstaan, beter wordt het niet, is de gedachte. Als cateraar zoek je je weg hierin, maar het is duidelijk: nog goedkoper is geen optie. Tijd om onze propositie weer eens duidelijk te maken.

Samen

Cateraars, grote bedrijven, leveranciers, intermediairs en media moeten verder vooruit kijken en een nieuwe toekomst visualiseren. Dit moet er toe leiden dat een bedrijfsrestaurant weer de plek wordt waar men elkaar ontmoet, gezond eet en zich bewust wordt van goede voeding en beweging.

In principe is de War On Talent nog net niet gestart, maar de medewerker van de toekomst is gevoelig voor wat de werkgever hem gunt. Hoeveel vrijheid hij of zij krijgt en of hij mag mag toevoegen aan het bedrijf. Geen nummers maar individuen.

Naast ontplooiingsmogelijkheden en salaris is een menselijke aanpak een belangrijke graadmeter. Je moet als werkgever transparant en duurzaam zijn en toevoegen aan de maatschappij. Wat de werknemer naar binnen stopt is dan de hoogste intimiteit. Dit moet goed en eerlijk zijn, het zegt veel over de werkgever.

Maar hoe maken we bedrijven en intermediairs duidelijk dat voedsel de energie van het leven is naast water en lucht? We zouden een certificaat kunnen ontwikkelen waar je als cateraar aan moet voldoen omdat het bedrijf het welzijn van medewerkers erg belangrijk vindt. Een soort addendum voor de koplopers op het gebied van goed werkgeverschap in relatie tot de hosting van medewerkers en gasten. Goed voorbeeld doet volgen. Pakken die kansen.