blog

Zorgelijk

Catering

Goed om te zien dat het Misset Catering mooier completer en innovatiever is geworden. Proficiat Martine en Jaap. Goed dat er aandacht is voor zorg. Elke dag genieten 600.000 mensen binnen cure en care van een smakelijke maaltijd. Maar het gaat verder dan een maaltijd alleen.

Zorgelijk

Het gaat om ontmoeten, het dagelijkse even vergeten en het stukje zorg rondom de maaltijd die er voor zorgt dat je zinvol ouder wordt. Vaak vraag ik me af als de maaltijd voor ouderen het hoogtepunt van de dag is of dit nu zorg of welzijn is.

Waarom deze scheiding? In Den Haag gaan er steeds meer stemmen op om te snijden in welzijn en dit legt een bom onder zorgrestaurants. Het is dan ook te hopen dat gemeentes deze rol overnemen want vaak zijn deze restaurants in de wijk een belangrijke remedie tegen volksziekte No1 ….. EENZAAMHEID. Misschien is de maaltijd wel de beste vorm van zorg. Ik hoop echt dat bestuurders van brancheorganisatie zoals Actiz, Vilans, maar ook cateraars, grossiers en producenten een gezamenlijke lobby opzetten om het belang van gastvrije zorg te beschermen.

Hoop daarnaast ook echt dat vakbladen en zeker ook landelijke bladen meewerken om deze foute bezuiniging tegen te gaan. Natuurlijk brengt deze bedreiging ook kansen met zich mee,  samenwerking van zorgpartijen met gemeentes en profit organisaties. Het bouwen van nieuwe concepten, met natuurlijk de focus op kosten maar wel met een gezonde financieel vangnet. Dus… Samen aan de slag om van zorgelijk naar zorgeloos te gaan.

Reageer op dit artikel