blog

Kansen

Catering

Na een paar maanden serieus actief te zijn in een ziekenhuis merk je toch de significante verschillen ten opzichte van normale bedrijfscatering. Per dag bedient Hutten ongeveer 450 patiënten, 1000 medewerkers en 750 bezoekers.

Kansen

Van de honderd medewerkers die we hebben overgenomen, wordt verwacht dat ze zich willen houden aan de ziekenhuisregels en tegelijkertijd mee willen gaan in de missie van Hutten: toevoegen aan beter, sneller en comfortabeler herstel van de patiënten en de bezoekers van dienst zijn met gerechten, hapjes en drankjes. Niet eenvoudig als je gemiddeld 25 jaar gewend bent geweest om volgens ziekenhuisnormen te werken. Daarnaast speelt flexibiliteit een hoofdrol, ofwel het je voortdurend aanpassen aan een ziektebeeld.

Het grootste verschil is wel dat de focus van een ziekenhuis niet direct ligt op voeding. Alle processen, procedures en systemen zijn afgestemd op het zo efficiënt mogelijk 
uitvoeren van het genezingsproces. Voedsel en gastvrijheid voeren daarom ook niet altijd de boventoon, wat het werken natuurlijk bemoeilijkt.

Zo langzamerhand begint in Nederland het besef bij de medici te komen dat veel ouderdomsziektes, zoals hart- en vaatziektes, obesitas en darm- en leverklachten worden veroorzaakt door slecht eetgedrag. Specialisten worden meestal pas ingeschakeld als het te laat is.

De huidige ‘voedseleconomiespelers’ hebben vanuit zichzelf echter weinig 
interesse om eerdergenoemde problemen op te lossen onder druk van de economische belangen. Economisch belang prevaleert boven voedingswaarde en dat is een foute tendens.

Allemaal kansen voor cateraars!

Reageer op dit artikel