blog

Kies!

Catering

Er was weer een hoop te kiezen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart jl. Ik hoop dan ook dat u uw stem heeft laten gelden.

Kies!

Naast de gevestigde politieke partijen had elke stemgerechtigde de mogelijkheid om te stemmen op een aantal nieuwe lokale partijen. De nieuwkomers probeerden stemmen te winnen met mooie beloftes zoals; gratis openbaar vervoer, verlagen van de gemeentelijke belastingen, opheffen van parkeergeld en ga zo maar door. De VVD deed lokaal de belofte om de regelgeving terug te dringen. Allemaal mooie beloftes. Of de beloftes allemaal even verstandig zijn valt te betwijfelen! Maar minder regelgeving en meer betrokkenheid van de burgers bij hun gemeentes, ja daar ben ik helemaal voor!

Waar zouden de nieuwe gemeenteraden ons wellicht mee van dienst kunnen zijn? Onderstaand wat ideeën: Zou het niet mooi zijn als gemeentelijke inkooptrajecten nu eindelijk eens versoepeld worden? In plaats van de pakken papier met taaie procedures. Zo kunnen kleine lokale ondernemingen op een normale manier weer in beeld komen. En zou het niet een prachtig idee zijn als de burgers de gelegenheid krijgen om gebruik te maken van het gemeentelijk bedrijfsrestaurant? Ja, dat vraagt wat aanpassingen, maar die zijn allemaal op te lossen. En zou het niet nog beter zijn om lokale cateraars en leveranciers invulling te laten geven aan al die honderden gemeentelijke cateringlocaties?  Volgens mij haalbare veranderingen en zeer MVO. Laten de nieuwe raden  hun tanden hier in gaan zetten!

Reageer op dit artikel