blog

Roem

Catering

Wat was het een prachtige avond, op 13 november 2013 in Vianen. Ik herinner het me als de dag van gisteren. Een zaal vol toppers uit de Nederlandse cateringsector.

Roem

Alles door elkaar in één feestelijke ruimte. Partycateraars, conceptbouwers, gastheren en -vrouwen en inspirerende managers in zowel bedrijfs- als scholen- en instellingscatering. De allerbesten uit deze bonte en veelzijdige selectie werden daar, in het Miele Inspirience Centre, beloond met een Misset Catering Award. De welbekende Oscars van de catering, terug na jarenlang weggeweest.

Daar in Vianen realiseerde ik me eens te meer in wat voor een prachtige wereld ik mag werken. Een moeilijk te definiëren wereld ook, vanwege de uiteenlopende definities die je aan de term ‘catering’ kunt hangen. Een partycateraar is niet te vergelijken met iemand die patiënten in een ziekenhuis of bewoners in een zorginstelling van eten en drinken voorziet. Of toch wel? In beide gevallen gaat het om waarde toevoegen aan eten en drinken. Het gaat er in alle sectoren van de catering om dat iets voor de hand liggends als eten en drinken tot een belevenis wordt verheven.

En dan is natuurlijk een kunst op zich, in alle cateringsegmenten. Diegenen die deze kunst, ieder in hun eigen vakgebied, het beste beheersen, die gaan we ook in 2014 weer in het zonnetje zetten met een Misset Catering Award. Welverdiende roem wordt hun deel, waarmee ze ook meteen een voorbeeld en een inspiratiebron worden voor de collega’s in de sector. Ik verheug me nu alweer op een aantal mooie inzendingen. U kunt zichzelf voordragen, maar hoe leuk is het om dat voor een collega te doen! Het kan nog tot en met 14 juni. Ik zie uw nominaties met veel plezier tegemoet!

Reageer op dit artikel