blog

New York

Catering

Afgelopen week vertoefde ik weer in New York, the city that never sleeps. Maar als je het mij vraagt, is het boven alles: the city that always eat. Van Taiwanese ramen tot modern Mexicaans. Van extreem hippe toko in Williamsburg tot streetfood in Manhattan.

New York

Ga je op een doorweekse dag rond lunchtijd kijken op de hoek van 49th en 6th, dan zie je niet de kantines, maar de straten volstromen met werkende New Yorkers. De ‘Harvey Specters’ zijn op weg naar de meest exotische streetfoodstands voor hun dagelijkse lunch.

In NY is het helemaal ingeburgerd om je favoriete hap bij de specialist op straat te halen. Daarmee bevestigt New York wat wij eigenlijk al wisten: als snelle zakenlui hun vingers op straat staan af te likken bij een Korean taco, is streetfood echt voor iedereen!

Gelukkig krijgen we dat in Nederland nu ook door. Niet alleen op straat, maar juist ook op zakelijke events kiest men er steeds vaker voor een aantal streetfoodmakers bij elkaar te zetten die elk één ding gewoon heel erg goed doen. En in deze tijd van wildgroei wordt onze selectie van A-list streetfoodcateraars steeds belangrijker voor onze klanten. Het gaat veel verder dan alleen foodtrucks, het gaat om de specialisatie & creativiteit.

En moet Nederland dan echt alleen maar met bewondering naar deze metropool kijken? Hell no! Want zelfs in NYC kunnen ze nog leren van de creativiteit alhier. Een rijdende reuze-aardappel, uitklapbare zeecontainer of mobiele kas – nergens zien de streetfoodconcepten er zo mooi uit als in Nederland.

Reageer op dit artikel