Misset Horeca
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Terras Top 100

Filters instellen

Filters instellen

2
Filters wissen

Categorie

Type

Ondernemen

Eten & drinken

Bediening

Terras

Interieur

  • Conceptontwikkeling12 mei 25

    Een sterke naam voor je horecazaak: trends, tips en valkuilen

    Een horecazaak een naam geven is meer dan het kiezen van een mooi woord. Het draait om het creëren van een identiteit die blijft hangen. Een sfeer, een gevoel, een verhaal. Teisje van Emmerik geeft vijf naamgevingtrends en tips waar je op moet letten bij het kiezen voor een sterke naam.

  • Keuken-inrichten8 mei 25

    Zo kun je energie besparen in de horeca

    Energie besparen blijft voortdurend actueel. Misset Horeca zet de tips voor energiebesparing op een rij.

  • Comfort bepaalt de duur van het bezoek. Foto: The Local Club in Gorinchem.
    Interieurontwerp1 mei 25

    Gasten verleiden: Zo creëer je stopkracht en terugkerende gasten

    Hoe creëer je stopkracht en overtuig je gasten dat ze bij jou naar binnen stappen? En als de gasten binnen zijn, hoe creëer je dan een fijne ervaring en beïnvloed je gasten zodat ze de volgende keer weer terugkomen, meer consumeren en zich fijner voelen? Tips en tricks om gasten te verleiden.

  • Belastingen23 apr. 25

    De btw-verhoging: zo speel je er als hotelier slim op in

    Hotels in Nederland staan vanaf januari 2026 voor een flinke uitdaging: de btw op overnachtingen gaat van 9% naar 21%. Dat is een groot verschil.

  • checklisten en stappenplannen voor starters2 apr. 25

    Checklist voor startende horecaondernemers

    Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Misset Horeca maakte een checklist voor startende horecaondernemers.  

  • Kosten besparen6 mrt. 25

    Bij het kopen van deze (groot)keukenapparatuur krijg je geld terug

    De overheid geeft subsidie bij de aanschaf van apparatuur dat energiezuinig(er) is of zorgt voor minder CO2-uitstoot. Dat is de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt dan 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst.

  • Dit beeld is gegenereerd met behulp van AI.
    Digitalisering28 feb. 25

    Hoe ga je om met AI in je horecazaak?

    Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Robin Vromans zijn tips over hoe om te gaan met kunstmatige intelligentie (AI) in de horeca.

  • Personeel samenwerken25 feb. 25

    Ramadan op de werkvloer: zo ga je ermee om

    De ramadan is de jaarlijkse vastenmaand van praktiserende moslims. Als werkgever ben je je werknemers tijdens de ramadan geen extra arbeidsvoorwaarden of aanpassing van werk, tijden of plek verschuldigd. Maar de werkgever is in het kader van zijn zorgplicht (Arbowet) en goed werkgeverschap wél verplicht om te zorgen voor veilige werkomstandigheden.

  • Marketing21 feb. 25

    8 tips over gastbenadering waarmee je winst kunt maximaliseren

    Ondernemers voorzien van adviezen om aan het eind van het jaar meer winst over te houden. Horeca-adviseur Franck Evers en zijn compagnon Frank Laumen schreven er een boek over: Essentiële horeca management strategieën voor de nieuwe generatie. Misset Horeca mag 15 tips weggeven. In dit eerste deel 8 tips over gastbenadering.

  • Ontwerpfase concept20 feb. 25

    7 stappen voor het bouwen van een horecaconcept

    Melle Schellekens bestempelt zichzelf als creatieve ondernemer. Hij zette verschillende bedrijven op zoals The Good Roll en The Good Wine waarmee hij de wereld een beetje mooier wil maken. De ex-horecaondernemer geeft waardevolle tips en een 'routekaart' voor het bouwen van een horecaconcept, merk, service of dienst. ''Learning by doing' is het credo dat je ver zal brengen.'

  • Personeel behouden16 jan. 25

    Tips voor het aantrekken en behouden van horecatalent

    Tijdens het PersoneelSymposium op de de Horecava komen horecaondernemers samen om te leren hoe ze hun teams optimaal kunnen laten presteren en hoe je horecatalent behoudt.

  • Personeel arbeidsvoorwaarden15 jan. 25

    Instructierecht in de horeca: 'Is kwartier voor tijd aanwezig betaalde arbeid?'

    Tijdens het PersoneelSymposium op Horecava krijgen horecaondernemers praktische handvatten om teams beter te laten presteren.

  • Personeel behouden14 jan. 25

    Commando Ray Klaassens over horecaleiderschap: 'Team kopieert gedrag leider'

    Tijdens het PersoneelSymposium op Horecava deelt Ray Klaassens, voormalig officier van de Special Forces en bekend van het tv-programma Kamp van Koningsbrugge, inzichten over persoonlijk leiderschap en samenwerking.

  • Personeel behouden23 dec. 24

    Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

    De nieuwste generatie jongeren, zo tot ongeveer 23 jaar zijn een grote uitdaging voor de oudere generaties horecawerkgevers en leidinggevenden. Deze jongeren hebben namelijk veel hogere verwachtingen dan de oudere generaties, en zij zijn sneller gedesillusioneerd. Hoe stuur je ze aan en motiveer je ze om hun werk in de horeca goed te doen?

  • Centraal, Baarlo
    Financieel gezond25 nov. 24

    Hoe houd je je marges op peil? Winnaar van Terras Top 100 deelt zijn tips

    Misschien is de vraag wel actueler dan ooit: hoe houd je als horecabedrijf je marges op peil?

  • Brandveiligheid20 nov. 24

    Brand in je horecazaak? 5 meest voorkomende oorzaken met preventietips

    Brand komt relatief vaak voor in de horeca. En als er brand ontstaat in een bar of restaurant lopen de kosten vaak al snel hoog op.

  • Dit beeld is gegenereerd met behulp van AI.
    Gastbenadering29 okt. 24

    Hoe ga je om met mindervalide gasten in je horecazaak?

    Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Ruud Bakker van restaurant Grill en Bar Dommel 18 in Eindhoven zijn tips over hoe om te gaan met het toegankelijk maken van je zaak.

  • Dit beeld is gegenereerd met behulp van AI.
    Geluidseisen15 okt. 24

    Hoe ga je om met (geluids)overlast: 'Probeer de rust te bewaren'

    Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Roy Spekhorst zijn tips over hoe om te gaan met omwonenden in geval van overlast.

Volgende pagina
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen