Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

De nieuwste generatie jongeren, zo tot ongeveer 23 jaar zijn een grote uitdaging voor de oudere generaties horecawerkgevers en leidinggevenden. Deze jongeren hebben namelijk veel hogere verwachtingen dan de oudere generaties, en zij zijn sneller gedesillusioneerd. Hoe stuur je ze aan en motiveer je ze om hun werk in de horeca goed te doen?

Beeld: PH.D Architectural Bureau

Budgettips voor de inrichting en het interieur van je horecazaak

Wil jij jouw horecazaak restylen maar heb je weinig budget? Dan komen deze tien budgettips voor horeca interieur inrichting goed van pas. 'Vermijd een klein beetje van alles doen. Focus je op één element en maak daar iets bijzonders van.' De do's en don'ts.

14 tips voor de perfecte routing in je restaurant

14 tips voor de perfecte routing in je restaurant

Een goede routing in je restaurant is essentieel voor zowel de efficiëntie van je personeel als het comfort van je gasten.

Centraal, Baarlo

Hoe houd je je marges op peil? Winnaar van Terras Top 100 deelt zijn tips

Misschien is de vraag wel actueler dan ooit: hoe houd je als horecabedrijf je marges op peil?

Brand in je horecazaak? 5 meest  voorkomende oorzaken met preventietips

Brand in je horecazaak? 5 meest voorkomende oorzaken met preventietips

Brand komt relatief vaak voor in de horeca. En als er brand ontstaat in een bar of restaurant lopen de kosten vaak al snel hoog op.

De La Bourse in Maastricht kreeg een nieuw interieur. Homint combineerde houttinten met donkergroene en lichtroze kleuren. Ronde tafels en grote planten maken de restyling compleet.

5 tips restyling: Kleine aanpassingen met groot effect

Heeft uw zaak nog de gewenste uitstraling of kan het interieur wel een opfrisbeurt gebruiken? Kleine aanpassingen hebben al een groot effect. 5 tips.

Menukaart winterterras: tips en hardlopers op een rij

Menukaart winterterras: tips en hardlopers op een rij

Wat zet je op de menukaart van je winterterras? Misset Horeca verdiepte zich in de trends voor gerechten op het winterterras en zette tips op een rij.

Trends en tips voor kerstdecoratie en -sfeer in de zaak: 'Begin in november'

Trends en tips voor kerstdecoratie en -sfeer in de zaak: 'Begin in november'

De feestdagen bieden horecazaken de perfecte gelegenheid om een warme, uitnodigende sfeer te creëren en gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Door de juiste kerstversiering en -aankleding kunnen horecazaken zich onderscheiden en extra bezoekers aantrekken. Hier zijn de belangrijkste trends en adviezen van experts om het maximale uit je kerstdecoratie te halen.

'Mooi is niet genoeg' - Tips van kunstenaar Toshy voor authentieke hospitality

'Mooi is niet genoeg' - Tips van kunstenaar Toshy voor authentieke hospitality

Tijdens de open dagen van Satelliet in Breda met als thema 'Let's mingle' gaf kunstenaar Toshy een prikkelende visie op wat 'mooi' betekent in hospitality.

Dit beeld is gegenereerd met behulp van AI.

Hoe ga je om met een noodsituatie in je hotel (en het elders onderbrengen van gasten)?

Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt hotelier Barend Nobel zijn tips over hoe om te gaan met een noodsituatie in je hotel.

Fotografie: Isabella Drenthen

Acht praktische tips voor een gastronomische bierpairing

Op de eerste editie van Craft Culinair zijn tips gedeeld voor het schenken van bier in restaurants.

Villa Pastorie, Tilburg

Terrasmeubilair: tips voor schoonmaak en onderhoud

Nu de stoelen en tafels de stalling ingaan, wat tips voor het schoonmaken en onderhouden van je terrasmeubilair.

Dit beeld is gegenereerd met behulp van AI.

Hoe ga je om met mindervalide gasten in je horecazaak?

Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Ruud Bakker van restaurant Grill en Bar Dommel 18 in Eindhoven zijn tips over hoe om te gaan met het toegankelijk maken van je zaak.

Video als trainingstool: 'Opleiden is het nieuwe werven'

Video als trainingstool: 'Opleiden is het nieuwe werven'

Nu het nog altijd lastig is om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden, verschuiven sommige ondernemers de focus naar zelf opleiden.

De koffiewerkplek met espressoapparatuur vóór schoonmaken....

13 tips om je espresso-apparatuur schoon te houden

Door je koffieapparatuur regelmatig en op de juiste wijze schoon te maken, voorkom je hygiëneproblemen en een vervelende bijsmaak aan je koffie.

Dit beeld is gegenereerd met behulp van AI.

Hoe ga je om met AI in je horecazaak?

Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Robin Vromans zijn tips over hoe om te gaan met kunstmatige intelligentie (AI) in de horeca.

Zo spoel je hygiënisch glazen in de horeca

Zo spoel je hygiënisch glazen in de horeca

Een goede hygiëne is een van de basisvoorwaarden van een horecabedrijf. Hygiëne moet altijd op orde zijn. Er is een Hygiënecode die van kracht is. Hoe zit het met het spoelen van glazen?

Dit beeld is gegenereerd met behulp van AI.

Hoe ga je om met (geluids)overlast: 'Probeer de rust te bewaren'

Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Roy Spekhorst zijn tips over hoe om te gaan met omwonenden in geval van overlast.