Ondernemers over de extreme hitte: 'Het is 56 graden in de keuken'
De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.
Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over alles wat te maken heeft met bedrijfsvoering. Denk hierbij aan tips voor het werven en aannemen van nieuwe medewerkers, uitlegartikelen over wet & regelgeving en alles over het succesvol exploiteren van een horecazaak. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.
De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.
Tijdens de tweede dag van de ondernemerstour door Zeeland bezoekt Misset Horeca met Lenting en Partners een aantal geselecteerde horecaondernemers langs de kust. Van een modern strandpaviljoen, een succesvol restaurant tot een hotel waar je binnenkomt via de bar: de ondernemers vertellen openhartig over hun aanpak, hun investeringen, hun valkuilen en de lessen die ze geleerd hebben.
Iedere maand weer openen er nieuwe horecazaken hun deuren. Collega's die gepassioneerd starten met hun horecabedrijf en graag hun trots delen. Misset Horeca publiceert maandelijks een overzicht van nieuw geopende restaurants, (eet)cafés en hotels. Bekijk hieronder het overzicht van juni 2025.
Het beëindigen van je bedrijf is een van de moeilijkste zakelijke beslissingen die je in je leven zal nemen. Zeker als dat gedwongen is.
Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Misset Horeca maakte een checklist voor startende horecaondernemers.
De afgelopen maanden heeft de NVWA opnieuw inspectieresultaten openbaar gemaakt van horecabedrijven die gecontroleerd zijn. En dat blíjft het agentschap doen in de toekomst. Hoe ga je als horecaondernemer om met deze publicaties?
Natuurlijk wil je als horecaondernemer het liefst bezig zijn met gastvrijheid en creativiteit. Toch is ook boekhouding een belangrijk onderdeel van ondernemerschap.
Werken met hitte kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om medewerkers te beschermen tegen de warmte en de zon?
Influencers kunnen horecaondernemers helpen om meer zichtbaarheid en gasten te genereren - ook zonder groot marketingbudget. Hoe zet je influencers effectief in? In dit artikel concrete tips voor een duurzame online zichtbaarheid.
Een horecazaak een naam geven is meer dan het kiezen van een mooi woord. Het draait om het creëren van een identiteit die blijft hangen. Een sfeer, een gevoel, een verhaal. Teisje van Emmerik geeft vijf naamgevingtrends en tips waar je op moet letten bij het kiezen voor een sterke naam.
Energie besparen blijft voortdurend actueel. Misset Horeca zet de tips voor energiebesparing op een rij.
De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.
Tijdens de tweede dag van de ondernemerstour door Zeeland bezoekt Misset Horeca met Lenting en Partners een aantal geselecteerde horecaondernemers langs de kust. Van een modern strandpaviljoen, een succesvol restaurant tot een hotel waar je binnenkomt via de bar: de ondernemers vertellen openhartig over hun aanpak, hun investeringen, hun valkuilen en de lessen die ze geleerd hebben.
Sluitdrankje of zuipfeest? Het blijkt in de horeca nog altijd een dun lijntje te zijn waar ondernemers op balanceren.
Tom Hamaekers, eigenaar van boscafé De Nachtegaal in Meerssen, heeft sinds deze week één van zijn twee terrassen rookvrij gemaakt. En dat wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen.