Jobtimiser
Sociale horeca Mooie Boules pakt grote wereldproblemen aan in het klein
Het doe-horecaconcept Mooie Boules opent deze maand drie nieuwe vestigingen én richt Stichting Mooie Buurt op.
Het doe-horecaconcept Mooie Boules opent deze maand drie nieuwe vestigingen én richt Stichting Mooie Buurt op.
Tijdens een recente controle in Weesp heeft de Nederlandse Arbeidsinspectie drie Indiase mensen aangetroffen die onder zeer slechte omstandigheden werkten en verbleven in een dark kitchen. De mensen werkten zonder de benodigde arbeidsvergunningen en kregen een laag contant salaris uitbetaald. De Arbeidsinspectie onderzoekt of er sprake is van arbeidsuitbuiting.
De spanning loopt op bij gastronomisch Nederland. Volgende maand deelt Michelin in Maastricht een pak nieuwe sterren uit. Misset Horeca blikt vooruit op de ceremonie en zet een aantal belangrijke kanshebbers op een rij.
Dean Baker en Slava Nazaryan, voormalige chefs van The Entourage Group, openen begin september hun eigen bbq-estaurant Char.d in de Utrechtsestraat in Amsterdam.
Met tapijten aan het plafond, een monsterkop bij de keukenpas en 12.000 tegels in acht kleuren is all-day-concept Salut een restaurant dat niet onopgemerkt blijft. Eigenaar Joris Keizer wilde samen met zijn compagnons een plek maken die uitgesproken, gelaagd en een tikje ongrijpbaar is. Van vroeg ontbijt tot late cocktail. 'Het hoeft niet per se je smaak te zijn, maar het roept iets op. En dat is precies wat we misten in Amsterdam', zegt hij.
Eigenaren Sven Sallaerts en Joseph de Jong gaan hun visrestaurant Pesca in Amsterdam na tien jaar verbouwen. Het vlaggenschip van de Pescagroep sluit vanaf eind augustus vijf dagen de deuren voor een korte renovatie.