Inspiratie uit horecazaken

Hoe richten ondernemers hun zaak in? Wat zijn de trends op het gebied van design en welke eyecatchers zijn gespot? In de collectie Inspiratie wordt alles in beeld gebracht en kun je filteren op categorie, segment en/of plaats.

Geschoten door Wildschieters

Binnenkijken bij barstro Prins & Aap: combinatie Amsterdams café en Nederlandse bistro

Barstro Prins & Aap is een onlangs geopende hotspot in het boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. De term 'barstro' staat voor een combinatie...

Binnenkijken: Nieuwe eigenaren openen vernieuwde Jans' Food en Wijnbar in Arnhem

Binnenkijken: Nieuwe eigenaren openen vernieuwde Jans' Food en Wijnbar in Arnhem

Jans' Food en Wijnbar in Arnhem onderging een metamorfose en kreeg nieuwe eigenaren. Leon Dieperink en Elise de Jong nemen vanaf maart 2024 de food...

Binnenkijken bij Osteria Emilia: Modern Italiaans restaurant in Utrecht's oude werfkelder

Binnenkijken bij Osteria Emilia: Modern Italiaans restaurant in Utrecht's oude werfkelder

Osteria Emilia is de nieuwste hotspot aan de Oudegracht aan de Werf in Utrecht, waar elke hoek doordrenkt is met de sfeer van Italië. De eigenaren...

Simpelveld, Restaurant, Frunk

Binnenkijken bij Frunk in Simpelveld: 'Nagenoeg alles zelfgemaakt'

Van de tafels tot de deuren en de verlichting aan de muren. Chef-kok en horecaondernemer Luuk Hoffman (33) heeft in zijn restaurant Frunk zo'n beetje...

Binnenkijken bij The Local Club in Gorinchem: chic en stoer

Binnenkijken bij The Local Club in Gorinchem: chic en stoer

Gorinchem is een hotspot rijker. The Local Club combineert warm en chic met retro stoerheid. Het menu is internationaal, maar er wordt gekookt met...

Binnenkijken bij Tante Sjaan op Texel: 'Huiskamerachtige ambiance'

Binnenkijken bij Tante Sjaan op Texel: 'Huiskamerachtige ambiance'

Bij Tante Sjaan draait alles om het creëren van een warme en gemoedelijke sfeer. 'Alsof je binnenstapt in de huiskamer van een geliefd familielid',...

Metamorfose voor Korenbloem: 'Het sleetse is verdwenen, de ziel is behouden'

Metamorfose voor Korenbloem: 'Het sleetse is verdwenen, de ziel is behouden'

Korenbloem borrel, bites en food in Tilburg, voorheen Stapperij de Korenbloem, onderging een metamorfose. 'Het wat-stoffige café-imago moest...

Terrasinnovaties 2024: de nieuwste overkappingen, stoelen en kassasystemen

Terrasinnovaties 2024: de nieuwste overkappingen, stoelen en kassasystemen

In een tijd waarin buitenruimtes steeds belangrijker worden binnen de horeca, is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste...

Zo ziet het speelse en dynamische terras van De Rechtbank eruit

Zo ziet het speelse en dynamische terras van De Rechtbank eruit

De Rechtbank in Utrecht heeft het terras, gelegen onder de oude platanen op de binnenplaats, volledig vernieuwd. Het resultaat is een speels en...

Binnenkijken bij stadsbrasserie De Witt: 'glamoureuze hotspot voor eten en film'

Binnenkijken bij stadsbrasserie De Witt: 'glamoureuze hotspot voor eten en film'

De voormalige bioscoop The Movies in het Hofkwartier van Dordrecht onderging een transformatie tot stadsbrasserie en filmtheater De Witt. Het gebouw...

Binnenkijken bij L'Amour Toujours in Den Haag: 'Energieke porno bistro'

Binnenkijken bij L'Amour Toujours in Den Haag: 'Energieke porno bistro'

Patrick van Aller van de Haagse Nieuwe Horeca Groep vat zijn derde zaak in het Zeeheldenkwartier van Den Haag samen in twee woorden: Porno bistro. In...

Mr. Lyan deelt de bartrends voor 2024

Mr. Lyan deelt de bartrends voor 2024

Ryan Chetiyawardana, ook bekend als Mr. Lyan, deelt zijn kijk op de bartrends voor 2024. De beste bartender van de wereld in 2015 is het brein achter...

Zo ziet de nieuwe foodhal in Rotterdam eruit met 11 eigenzinnige ondernemers

Zo ziet de nieuwe foodhal in Rotterdam eruit met 11 eigenzinnige ondernemers

De nieuwe foodhal 'Station Bergweg' in Rotterdam-Noord is geopend. Elf ondernemers vestigden zich in het monumentale station uit 1907 met hun stands....

Binnenkijken bij vernieuwd restaurant De Koetsier: 'Eigentijds chic met Koninklijk blauw'

Binnenkijken bij vernieuwd restaurant De Koetsier: 'Eigentijds chic met Koninklijk blauw'

Restaurant De Koetsier in Boxtel onderging begin dit jaar een flinke metamorfose. Het nieuwe ontwerp is het resultaat van de creativiteit van de...

Ontwikkelingen in interieur: Dé trends in horecameubilair voor 2024

Ontwikkelingen in interieur: Dé trends in horecameubilair voor 2024

Misset Horeca sprak met drie specialisten op het gebied van hospitality furniture over de trends in horecameubilair voor 2024. De trends van vorig...

Scoren met deze alcoholvrije spirits en dranken

Scoren met deze alcoholvrije spirits en dranken

Het is Dry January. Tijd om de drankkaart te voorzien van de nieuwste alcoholvrije spirits en dranken. 21x inspiratie voor de groeiende vraag naar...

Gio's by the River Amsterdam: 'Je waant je in een andere wereld'

Gio's by the River Amsterdam: 'Je waant je in een andere wereld'

Stap bij Gio's by the River in Amsterdam in een eclectische wereld van kleuren, texturen en Italiaanse flair. Van een enorme regenboog tot een Fiat...

Dit zijn de 10 hoteltrends van 2024

Dit zijn de 10 hoteltrends van 2024

Trendwatcher Vincent van Dijk is ambassadeur van Independent Hotel Show en onthult namens de beurs 10 hoteltrends van 2024. Veiligheid is een...

Foto-credits: Chantal Arnts

Binnenkijken bij het nieuwe Rijks*

De deuren van restaurant Rijks* zijn na een grote verbouwing weer geopend. 'De afgelopen maanden is er door het hele team waanzinnig hard gewerkt en...

Binnenkijken bij Brasserie Margaux

Binnenkijken bij Brasserie Margaux

Brasserie Margaux is geopend als zusje van Café Garçon in Amsterdam. Achter de schermen is de afgelopen maanden intensief gewerkt aan de renovatie...