Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Terras Top 100

26 juni 2025

  • Drankentrends26 jun. 25

    Zomerhits in het glas: dé terrasdranken van 2025

    De zomer is begonnen. Tijd om de drankkaart zomerproof te maken. Gasten zoeken verfrissing en verrassing in het glas. Dat biedt kansen voor ondernemers. In dit overzicht vind je de nieuwste terras- en zomerdranken van 2025 voor op de kaart.

  • Hufterproofterras van bistro Calypso op Stratumseind in Eindhoven. Foto: Ruud Balk.
    Café26 jun. 25

    Hufterproof terrasmeubilair: tips om vandalisme te voorkomen

    Hoe maak je een hufterproof terras zodat de meubels bestand zijn tegen vandalisme? Misset Horeca vroeg het aan expert.

25 juni 2025

  • Conceptontwikkeling25 jun. 25

    Horecatour Zeeland: dit leerden 37 ondernemers van 10 bedrijven

    Wat kun je leren van collega-ondernemers? Tijdens de tweedaagse Mobiele Horecatraining van Lenting en Partners op 14 en 15 juni bezochten 37 horecaondernemers diverse bedrijven in Zeeland, van speelrestaurant en bruin café tot stadshotel en restaurant. Misset Horeca reisde mee en doet verslag, met praktijkvoorbeelden die jij direct kunt toepassen in je eigen zaak. Dit is deel 1.

30 mei 2025

  • Sluitingen30 mei 25

    Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in mei 2025

    Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert maandelijks de sluitingen die bij de redactie bekend zijn. Dit is het overzicht van mei 2025.

22 mei 2025

  • Maastricht, Cafe, Sjiek, Houten, Zeegers
    Bedrijfsoverdracht22 mei 25

    Maastrichtse Café Sjiek in andere handen: 'Starten in cascopand zou makkelijker zijn geweest'

    Café Sjiek heeft nieuwe eigenaren. Na 42 jaar is 'het instituut van Maastricht' verkocht aan Luca Zeegers en Wouter Houten, die in de stad ook actief zijn met restaurant Prix de Rome.

21 mei 2025

  • Overname21 mei 25

    Gerold van de Vrande draagt De Morgenstond over: 'Een mooie en intensieve periode'

    Na jaren met hart en ziel Herberg De Morgenstond te hebben gerund, draagt Gerold van de Vrande het stokje op 1 juli 2025 over aan Thomas Vannisselroij, die daarmee de nieuwe eigenaar wordt.

16 mei 2025

  • Vermaat Groep16 mei 25

    Vermaat horecapartner kunstmuseum over migratie Fenix: sterrenchef Maksut Aşkar blikvanger

    Vermaat Groep, specialist in horeca op maat, is de horecapartner van Fenix, het nieuwe kunstmuseum over migratie in Rotterdam.

12 mei 2025

  • Gastvrouw Miriam, initiatiefnemer en het gezicht van café ’t Zeevarken
    Openingen12 mei 25

    Café 't Zeevarken opent aan jachthaven en wordt thuishaven

    Op donderdag 1 mei is in Stavenisse een nieuw café geopend: Café 't Zeevarken.

9 mei 2025

  • Binnenkijken bij9 mei 25

    Binnenkijken bij Noordkade van Bjorn van Dijl: grand café met bistroziel

    Klassiek, een tikkie luxueus en tegelijk laagdrempelig. Bjorn van Dijl en zijn vrouw Natascha Lansbergen openen op 9 mei Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht. 'Een grand café dat schuurt tegen een Franse bistro aan. Een plek waar alles klopt', zegt Van Dijl. 'Warm, stijlvol, overzichtelijk, zonder poeha.'

8 mei 2025

  • Openingen8 mei 25

    Eveline Wu opent toch weer nieuwe zaak en deelt haar tips over personeelsmaaltijden

    Eveline Wu gaat Mood Café openen in Eindhoven, een dagzaak waar kwaliteitskoffie, sappen en gezonde maaltijden verkrijgbaar zullen zijn. Het café moet op 1 juli openen in het centrum van de stad.

2 mei 2025

  • Feestdagen & Seizoenen2 mei 25

    Dodenherdenking in je horecazaak: zo kun je het aanpakken

    Op 4 mei herdenkt Nederland haar oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies erna. Overal in het land is het om 20.00 uur twee minuten stil. Maar hoe doe je dat in de horeca? En hoe informeer je (buitenlandse) gasten over deze dag?

1 mei 2025

  • Cijfers en statistieken1 mei 25

    Groei in horecasector zet door, mede door goede weer: dit zijn de verwachtingen voor rest van 2025

    Na een redelijk goed laatste kwartaal van 2024, zetten de goede resultaten voor de horecasector door in de eerste maanden van 2025. Dat kwam door de zonnige maand maart; januari en februari lieten juist nog een mindere volumegroei zien. Dat meldt de Rabobank in een update over het eerste kwartaal.

23 april 2025

  • Gespot23 apr. 25

    Gespot: Eten in je 'eendje'? Petit Paris zet badeendjes in tegen eenzaamheid

    Bij eetcafé Petit Paris in Kortrijk krijgt het concept van gastvrijheid een bijzondere invulling. Gasten die alleen komen eten of drinken, kunnen bij de bar een badeendje pakken. Plaatsen ze het op tafel, dan is dat een discreet signaal dat ze openstaan voor een gesprek met andere gasten.

16 april 2025

  • Gastbenadering16 apr. 25

    Café De Smidse al 50 jaar een begrip: 'De rekeningen gaan hier nog op naam'

    De Smidse in 's-Hertogenbosch is al vijftig jaar een authentiek bruin café. Aan de voet van de Sint Janskathedraal draait het om borrelen.

14 april 2025

  • Openingen14 apr. 25

    Het Zeemanshuis in Scheveningen wordt Caipi Café

    Het Zeemanshuis in de haven van Scheveningen krijgt een nieuwe toekomst als Caipi Café.

Het beste van Misset Horeca in je mail

Volg het laatste horecanieuws en krijg praktische handvatten, antwoorden op ondernemersvragen en inspiratie van collega-ondernemers.

  1. Vacatures

  2. Lumière Maastricht

    Bedrijfsmanager Horeca

    Lumière Maastricht logo
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen