Alles over Piet van Gelder

#MeToo de opstap naar intern onderzoek seksuele intimidatie horeca?

#MeToo de opstap naar intern onderzoek seksuele intimidatie horeca?

#MeToo heeft nogal wat losgemaakt onder het publiek. De bekentenissen over seksuele intimidatie of nog erger worden op social media aangeduid met...

Google en privacy: zoeken op de naam van gasten. Mag dat?

Google en privacy: zoeken op de naam van gasten. Mag dat?

Het komt wel eens voor dat receptiemedewerkers van het hotel na het inchecken van een gast even snel op Google kijken waar ze hem van kunnen kennen...

Kun je zien of iemand liegt?

Kun je zien of iemand liegt?

Laatst was er in mijn hotel een 'akkefietje' tussen een personeelslid en een gast. In zo'n geval voer ik als bedrijfsleider een gesprek met het...

Tips: roken tijdens werktijd in de horeca

Tips: roken tijdens werktijd in de horeca

Als tijd in rook opgaat... Een medewerker in mijn lunchroom, een student, vertrekt regelmatig 10 minuten eerder dan de afgesproken eindtijd van zijn...

Interne diefstal en sweethearting: hoe te voorkomen bij evenementen

Interne diefstal en sweethearting: hoe te voorkomen bij evenementen

Een feest op een dorpsplein, een festival waar meerdere horecaondernemers samenwerken. Personeelsleden van diverse bedrijven door elkaar en soms...

Aangifte doen bij interne criminaliteit: de moeite waard of zonde van je tijd?

Aangifte doen bij interne criminaliteit: de moeite waard of zonde van je tijd?

Ik ben erachter gekomen dat een van mijn barmedewerkers met enige regelmaat geld uit de kassa heeft gepakt. Met deze informatie heb ik haar...

Waarnemen of 'voor waar aannemen'

Waarnemen of 'voor waar aannemen'

In mijn zaak is een vervelend incident geweest: een gast zegt dat hij is uitgegleden over gemorste soep op de vloer en stelt nu ons restaurant...

Interne incidenten, hoe ga je ermee om?

Interne incidenten, hoe ga je ermee om?

Vroeg of laat wordt iedere ondernemer ermee geconfronteerd: interne incidenten waar je niet op gerekend had, zoals agressie op de werkvloer,...

Persoonlijk verhaal: diefstal door eigen horecapersoneel

Persoonlijk verhaal: diefstal door eigen horecapersoneel

'Het ergste is dat je iedereen gaat wantrouwen,' zegt horecaondernemer Antonio van den Hengel tegen Misset Horeca. Van den Hengel is mede-eigenaar...

Sweethearting, hoe ga je er mee om?

Sweethearting, hoe ga je er mee om?

In ons grand-café serveren wij bij de koffie en thee gebak en koekjes. Laatst zag ik dat een medewerker alleen de geserveerde koffie afrekende en...