artikel

Biertje Arnhem kost straks 95 eurocent

Horeca

Een biertje in Arnhem kost binnenkort 95 eurocent. Restaurant en dancing Heartland in de Arnhemse binnenstad halveert donderdag 6 november alle prijzen. Een maaltijd komt al op tafel voor nog geen vijf euro.De actie van Heartland is een van de manieren waarop de horeca de klant terug wil halen. Zeven Arnhemse cafés verlagen hun prijzen eveneens.

Daarvoor is wel een speciale Borrelcard nodig. Sinds de invoering van de euro liggen restaurants en cafés onder vuur vanwege de hoge prijzen. Omzetdalingen van 35 procent zijn geen uitzondering. Het regent landelijk faillissementen in de sector. Cafés in Amsterdam, Utrecht en Deventer gingen Arnhem voor met een overigens beperktere prijsverlaging. Daar kost een biertje tijdelijk 1,20 euro.

De Borrelcard wordt zaterdag in zeven Arnhemse cafés ingevoerd. In Wageningen is al een voorzichtig begin gemaakt met de kaart, een initiatief van twee heao-studenten. De Borrelcard kost 29,50 euro en is een jaar geldig.

Reageer op dit artikel