artikel

Paprika gevuld met zuurkool

Horeca

Ingrediënten (voor 4 couverts)4 grote paprika’s zout, peper500 g zuurkool 2 el braadboter 5 jeneverbessen 1 laurierblad 200 ml droge witte wijn 1 middelgrote aardappel 8 gekraakte walnoten 200 g slagroom 2 uien 2 tenen knoflook 400 g rundergehakt paprikapoeder 4 tomaten basilicum peterselie BereidingWas paprika’ en snijd in de lengte een kapje eraf en […]

Ingrediënten (voor 4 couverts)
4 grote paprika’s
zout, peper
500 g zuurkool
2 el braadboter
5 jeneverbessen
1 laurierblad
200 ml droge witte wijn
1 middelgrote aardappel
8 gekraakte walnoten
200 g slagroom
2 uien
2 tenen knoflook
400 g rundergehakt
paprikapoeder
4 tomaten
basilicum
peterselie

Bereiding
Was paprika’ en snijd in de lengte een kapje eraf en verwijder zaden. Kook in gezouten water in 10 minuten gaar. Laat uitlekken. Verhit helft van boter in pan en braad zuurkool aan met laurierblad, jeneverbessen en wijn. Laat 15 minuten pruttelen. Schil de aardappel en rasp deze door de zuurkool. Hak noten grof en doe met slagroom door de kool. Snipper ui en knoflook en fruit in de rest van de boter. Doe het gehakt erbij en laat enige minuten smoren. Breng op smaak met de kruiden.

Vul de paprika’s met koolmengsel. Ontvel tomaten en snijd in stukjes. Leg in een beboterde ovenschaal de stukjes tomaat en kruid deze met basilicum en peterselie. Zet de paprika’s hierop met de dekseltjes er weer op. Bak de paprika’s in een op 200 graden voorverwarmde oven in 30 – 40 minuten gaar.

Ingrediënten (voor 4 couverts)
4 grote paprika’s
zout, peper
500 g zuurkool
2 el braadboter
5 jeneverbessen
1 laurierblad
200 ml droge witte wijn
1 middelgrote aardappel
8 gekraakte walnoten
200 g slagroom
2 uien
2 tenen knoflook
400 g rundergehakt
paprikapoeder
4 tomaten
basilicum
peterselie

Bereiding
Was paprika’ en snijd in de lengte een kapje eraf en verwijder zaden. Kook in gezouten water in 10 minuten gaar. Laat uitlekken. Verhit helft van boter in pan en braad zuurkool aan met laurierblad, jeneverbessen en wijn. Laat 15 minuten pruttelen. Schil de aardappel en rasp deze door de zuurkool. Hak noten grof en doe met slagroom door de kool. Snipper ui en knoflook en fruit in de rest van de boter. Doe het gehakt erbij en laat enige minuten smoren. Breng op smaak met de kruiden.

Vul de paprika’s met koolmengsel. Ontvel tomaten en snijd in stukjes. Leg in een beboterde ovenschaal de stukjes tomaat en kruid deze met basilicum en peterselie. Zet de paprika’s hierop met de dekseltjes er weer op. Bak de paprika’s in een op 200 graden voorverwarmde oven in 30 – 40 minuten gaar.

Reageer op dit artikel