artikel

Cocottes

Horeca

Een cocotte is in Frankrijk een braadpan of casserole, een zware pan dus met deksel. In Nederland zijn onder de naam ‘cocottes’ echter kleine pannetjes in de handel, mini-braadpannetjes eigenlijk.

Cocottes

Ze zijn van geëmailleerd gietijzer en verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleurtjes. Je kunt ze gebruiken om gerechtjes en/of garnituren (eenpersoonsporties) in te bereiden en er ook in te serveren. Of dat handig is, is een tweede. Het gaat hier meer om de presentatie, die best aardig is en weer eens iets anders dan de bekende schaaltjes en kommetjes.En trouwens: wat let u om – als dat handiger is – de gerechten in een grote pan te bereiden en de cocottes uitsluitend te gebruiken als serveerpan?

Ze zijn van geëmailleerd gietijzer en verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleurtjes. Je kunt ze gebruiken om gerechtjes en/of garnituren (eenpersoonsporties) in te bereiden en er ook in te serveren. Of dat handig is, is een tweede. Het gaat hier meer om de presentatie, die best aardig is en weer eens iets anders dan de bekende schaaltjes en kommetjes.En trouwens: wat let u om – als dat handiger is – de gerechten in een grote pan te bereiden en de cocottes uitsluitend te gebruiken als serveerpan?

Reageer op dit artikel