artikel

Colcannon

Horeca

Een van de bekendste Ierse aardappelgerechten waarbij amuletten in het mengsel verborgen zitten – een ring voor een bruid, een knoop voor een vrijgezel, een muntje voor welvaart en een vingerhoed voor een oude vrijster.

Ingrediënten voor vier personen:
60 gram boter
120 gram ui, prei of sjalot, fijngehakt
460 gram koude aardappelpuree
60 ml volle melk
zout en versgemalen zwarte peper
225 gram koude, gekookte kool

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een grote koekenpan, voeg de ui toe en laat deze langzaam zacht worden. Voeg dan de aardappelpuree en de melk toe met peper en zout en roer dit bij matige warmte door elkaar tot het mengsel doorgewarmd is.

Klop op het fornuis de gare kool door het aardappelmengsel – blijf roeren en kloppen tot het mengsel groen en luchtig wordt. Zodra het doorgewarmd is, opdienen.

Reageer op dit artikel