artikel

Dulse champ

Horeca

Dulse is een zeewier dat in Ierland groeit; het is roodachtig-bruin van kleur en heeft een sterk aroma. Het wordt meestal rauw gegeten, maar u kunt het ook in een champ gebruiken, in plaats van sjalotten. Dulse moet lang en zachtjes koken.

Ingrediënten voor vier personem:
120 gram dulse, geweekt
melk
680 gram aardappelen
zout en versgemalen zwarte peper
120 gram boter

Bereidingswijze:
Week de dulse 3 tot 4 uur in koud water, spel het daarna goed. Laat de dulse 2 tot 3 uur pruttelen ( tot het zacht is) is in zoveel melk dat het juist onderstaat. Giet het dan af en bewaar de melk. Snijd de aardappelen in kleine stukjes en kook die in 20 minuten gaar; giet ze zorgvuldig af.

Klop de dulse door de warme aardappelen, waarbij u met kleine beetje tegelijk de melk toevoegt zodat een zacht, romig mengsel ontstaat. Voeg voldoende zout en peper toe, leg dan op vier boren een bergje van het aardappelmengsel waar u in een kuiltje in drukt. Verdeel de boter over de vier bergjes champ en laat deze smelten voordat u het gerecht opdient.

Reageer op dit artikel