artikel

Gebakken kabeljauw met witlof en mosterd

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 300 g kabeljauwfilet 4-6 struikjes witlof 50 g boter zout, peper sap van 1/2 citroen 4 eetlepels crème fraîche of Room Fris 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel gembersiroop (uit een potje gember) 3 eetlepels visbouillon 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Bereidingswijze:Was de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Maak […]

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 300 g kabeljauwfilet
 • 4-6 struikjes witlof
 • 50 g boter
 • zout, peper
 • sap van 1/2 citroen
 • 4 eetlepels crème fraîche of Room Fris
 • 1 eetlepel mosterd
 • 1 eetlepel gembersiroop (uit een potje gember)
 • 3 eetlepels visbouillon
 • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
 • Bereidingswijze:
  Was de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in smalle reepjes.Smelt de boter op een matig vuur, in een ruime koekenpan.Bak de kabeljauwfilets op eenhoog vuur aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Neem de visfilets uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze afgedekt warm.

  Voeg het witlof aan de boter in de pan toe en bak het al omscheppende 3 minuten op een hoog vuur. Voeg het citroensap, de crème fraîche of Room Fris, de mosterd, de gembersiroop, de visbouillon, een snufje zout en een snufje peper toe en warm het geheel nog 1 minuut door. Schep het witlof op 2 warme borden, leg de kabeljauw erop en strooi de bieslook erover.

  Reageer op dit artikel