artikel

Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets 2 eetlepels tacokruiden 1 blikje kidneybonen (à 400 g) 1 blikje maïskorrels (à 175 g) 50 g boter 1 pot milde tacosaus (à 454 g) 4 lente-uitjes Bereidingswijze:Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel van de tacokruiden. Laat […]

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 kabeljauwfilets
 • 2 eetlepels tacokruiden
 • 1 blikje kidneybonen (à 400 g)
 • 1 blikje maïskorrels (à 175 g)
 • 50 g boter
 • 1 pot milde tacosaus (à 454 g)
 • 4 lente-uitjes
 • Bereidingswijze:
  Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel van de tacokruiden. Laat het blikje kidneybonen en het blikje maïskorrels goed uitlekken. Meng de kidneybonen met de maïskorrels, de tacosaus en de rest van de kruiden.

  Verhit de boter in een pan en bak de kabeljauwfilets ca. 3 minuten op een matig vuur. Voeg het bonenmaïsmengsel toe aan de kabeljauwfilets en laat dit in ca. 3 minuten warm worden. Laat het geheel ca. 5 minuten met de deksel op de pan op een laag vuur zachtjes stoven. Snijd ondertussen de lente-uitjes in zeer smalle ringen en strooi ze over het gerecht.

  Reageer op dit artikel