artikel

HorecavArena: inspirerend theater op Horecava 2004

Horeca

Horecava 2004 krijgt een bruisend middelpunt met de HorecavArena. De gehele dag kunnen bezoekers hier doorlopend demonstraties, presentaties en kookwedstrijden bijwonen. In het programma van de HorecavArena krijgen nieuwe producten en ontwikkelingen extra aandacht. Ook op de beursvloer zelf zijn zij gemakkelijker te vinden door speciale noviteitenroutes.

Naar verwachting trekt de Horecava zo’n 650 exposanten die alle productcategorieën uit de branche vertegenwoordigen. Horecava 2004 vindt plaats van maandag 5 tot en met donderdag 8 januari 2004 in het gehele beurscomplex van Amsterdam RAI.

Veel belangstelling
De aankomende Horecava kent een compleet en uitgebreid aanbod. Opvallend bij de voorlopige deelnemerslijst is het grote aantal leveranciers van grootkeukenapparatuur.

Overigens hebben vrijwel alle grote merken zich al ingeschreven. Ondanks de economische recessie in de branche is de belangstelling voor exposeren op Horecava 2004 vergelijkbaar met andere jaren. Uit reacties van reeds ingeschreven exposanten blijkt dat vooral te danken aan het zakelijke en nationale karakter van de vakbeurs.

De Horecava is het meest toonaangevende vakevenement in de Benelux voor de horeca- en grootkeukenbranche.

Kookwedstrijd voor WarChild
Op woensdagavond 7 januari vindt de WarChild benefiet kookwedstrijd rond de HorecavArena plaats. Tien bedrijven kunnen hieraan deelnemen en hun relaties voor het evenement uitnodigen. Een vakkundige jury beoordeelt het kookresultaat. De opbrengsten van deze avond, waaronder van een veiling, stelt Amsterdam RAI ter beschikking aan WarChild. SVH stelt de kook-apparatuur ter beschikking.

Horecava Innovation Award
Begin september starten de inschrijvingen voor de vierde Horecava Innovation Award. Deze prijs is bestemd voor de beste innovatie uit de horeca- en cateringbranche. Deelname is mogelijk in vier categorieën:

Food & Beverage, Equipment, Interior en Services. Ieder bedrijf, ook niet-deelnemers, kunnen meedingen naar de prijs. Inschrijfdocumentatie is in september van de website www.horecava.nl af te halen. Een vakkundige, onafhankelijke jury bepaalt vervolgens welke bedrijven één van de Horecava Innovation Awards in ontvangst kunnen nemen. Alle nominaties zijn tijdens de beurs op de HorecavArena te zien.

Vanzelfsprekend vinden dit jaar wederom de SVH Manifestatie, de Convenience Kookwedstrijden en de verkiezing van het Lekkerste Broodje van Nederland in de categorieën Horeca en Catering plaats.

Gewaardeerd zakelijk karakter
De Horecava is alleen toegankelijk voor vakbezoekers. Zowel bezoekers als exposanten waarderen dit selectieve toegangsbeleid. Uit cijfers van de afgelopen Horecava blijkt dat exposanten gemiddeld zo’n 250 zakelijke contacten op hun stand gelegd. De helft daarbij is aangemerkt als nieuwe relatie. Van alle bezoekers hebben zes op de tien een leidinggevende functie en kunnen zeven op de tien beslissen over aankopen. De Horecava 2004 trekt naar alle waarschijnlijkheid zo’n 55.000 bezoekers. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen contact opnemen met het Horecava projectteam van Amsterdam RAI, tel.: 020 – 549 12 12 of horecava@rai.nl. Meer informatie over de resultaten van voorgaande edities is te vinden op www.horecava.nl.

Extra bezoekersinfo

Datum
Maandag 5 t/m donderdag 8 januari 2004

Openingstijden
Dagelijks van 11.00 uur tot 18.00 uur

Locatie
Amsterdam RAI
Europacomplex, Parkhal, Randstadhal en Deltahal (ofwel Hallen 1 t/m 10)

Reageer op dit artikel