artikel

IJspret op alle fronten

Horeca

Op 17 en 18 februari vindt IJsvak 2004, de vakbeurs voor de ijsbereidende en/of – verkopende ondernemer plaats in Hotel Vianen in Vianen. Naast uitgebreide productinformatie wordt via workshops veel informatie gegeven die voor ondernemers van belang kan zijn bij de uitoefening van het bedrijf. Het motto dit jaar is ‘IJspret op alle fronten”. IJsvak wordt voor de elfde keer georganiseerd door de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland.

Op dinsdag 17 februari 2004, tijdens de eerste dag van IJsvak 2004, vindt de vakwedstrijd ‘De Gouden IJsspatel’ plaats. Wie maakt het lekkerste frambozensorbet uit een zelf ontwikkelde receptuur.

Op woensdag 18 februari kunnen zowel de deelnemers van de Gouden IJsspatel als andere ijsbereiders deelnemen aan de vakwedstrijd ‘De Gouden IJscoupe’. In zes minuten moeten de deelnemers vier identieke ijscreaties maken en presenteren aan een deskundige jury.

Deelnemers kunnen kiezen voor deelname aan beide wedstrijden of aan één van de wedstrijden, maar diegene die over beide vakwedstrijden opgeteld de meeste punten behaalt, wordt uitgeroepen tot IJssalon van het jaar 2004.

Naast de vakwedstrijden en de exposanten zijn er nog verscheidene andere zaken die zeker de moeite waard zijn. Zo wordt door de Stichting Hoger Rendement Horeca een workshop verzorgd over rendementsverbetering. Onder het motto is er een Elfstedentocht langs een aantal stands. Bij elke stand kan een stempel worden gehaald en aan het eind maakt elke deelnemer kans op een wintersportvakantie. Voor ontspanning wordt ook gezorgd door de feestavond op de eerste dag en door een komische bijdrage van een theatermaker. De IJsvak 2004 levert dus echt “IJspret op alle fronten”.

Het doel van deze vakbeurs is de bezoekers aan IJsvak 2004 volledig te informeren met demonstraties, voorlichting en wedstrijden, zodat ijsbereidend en -verkopend Nederland goed voorbereid is op het seizoen 2004.

IJsvak 2004 begint beide dagen om 10.00 uur, de deuren sluiten om 18.00 uur. De toegangsprijs voor de beurs bedraagt €17,50 per persoon per dag (inclusief lunchbuffet).

Reageer op dit artikel