artikel

Kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets (150 g elk) 4 tomaten 4 teentjes knoflook 3 eetlepels bloem 5 eetlepels fijngeknipte bieslook 3 eetlepels paneermeel 4 eetlepels olijfolie zout, peper 50 g boter Bereidingswijze:Stap 1:Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Meng in […]

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 kabeljauwfilets (150 g elk)
 • 4 tomaten
 • 4 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels bloem
 • 5 eetlepels fijngeknipte bieslook
 • 3 eetlepels paneermeel
 • 4 eetlepels olijfolie
 • zout, peper
 • 50 g boter
 • Bereidingswijze:
  Stap 1:
  Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Meng in een diep bord de bloem met 4 eetlepels bieslook en 3 fijngehakte teentjes knoflook.

  Stap 2:
  Wentel de kabeljauwfilets door het bloemmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Was de tomaten en snijd de kapjes eraf. Meng het paneermeel met 2 eetlepels olijfolie en de rest van de bieslook en de knoflook. Bedek de tomaten met het paneermeelmengsel en zet de tomaten in een ovenvast schaaltje, bestrooi ze met wat zout en peper. Zet de tomaten ca. 5 minuten onder de hete grill.

  Stap 3:
  Smelt de boter en de rest van de olijfolie in een ruime koekenpan op een matig vuur. Bak de kabeljauwfilets op een matig vuur aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Neem de kabeljauw uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Leg de kabeljauw op 4 warme borden en zet de gegrilde tomaten ernaast.

  Reageer op dit artikel