artikel

Omvulde hazenrug

Horeca

Ingrediënten:0,7 kg hazenrugfilet (5 filets à 140 gram)500 g kalkoenfilet 1 dl room400 g varkensnet (gespoeld)2 dl wildfond (convenience)5 ml honing 20 g aardappelmeel1,2 dl boerenjongens (uitgelekt)80 g spekblokjes1 kg aardappeltaart (diepvries)stoofpeertjes met steel (blik 10 stuks)25 g boterpeper, zout Bereidingswijze:Draai de kalkoen door de fijne plaat van de gehaktmolen. Maak in cutter een farce […]

Ingrediënten:
0,7 kg hazenrugfilet (5 filets à 140 gram)
500 g kalkoenfilet
1 dl room
400 g varkensnet (gespoeld)
2 dl wildfond (convenience)
5 ml honing
20 g aardappelmeel
1,2 dl boerenjongens (uitgelekt)
80 g spekblokjes
1 kg aardappeltaart (diepvries)
stoofpeertjes met steel (blik 10 stuks)
25 g boter
peper, zout

Bereidingswijze:
Draai de kalkoen door de fijne plaat van de gehaktmolen. Maak in cutter een farce met room. Breng op smaak met peper en zout en schep farce in een spuitzak. Kleur de haasfilets, neem ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en peper. Spreid het varkensnet uit, spuit de farce erop, leg de filet erop, spuit farce naast en op de filet, rol het net dicht en vouw de zijkanten op.

Warm het vocht van de stoofpeertjes en bindt het bij met aardappelzetmeel. Verwarm hierin de peertjes. Bak de spekblokjes uit.

Kook het fond en de honing in, bindt bij met aardappelzetmeel en voeg de boerenjongens en uitgebakken spekblokjes toe. Verwarm de aardappeltaart. Kleur de haas in het varkensnet op een plaat in de oven rustig tot rosé. Dresseer het bord.

Reageer op dit artikel