artikel

Onderhoud kwestie van discipline en planning

Horeca

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw apparatuur. Het dagelijks onderhoud vormt een belangrijk deel daarvan. Houd uw keukenapparatuur in goede conditie door iedere dag gedisciplineerd schoon te maken. Een prima moment is om dat ’s avonds te doen. Personeel is dan nog aanwezig en de apparatuur heeft nog een goede temperatuur om gereinigd te […]

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw apparatuur. Het dagelijks onderhoud vormt een belangrijk deel daarvan. Houd uw keukenapparatuur in goede conditie door iedere dag gedisciplineerd schoon te maken. Een prima moment is om dat ’s avonds te doen. Personeel is dan nog aanwezig en de apparatuur heeft nog een goede temperatuur om gereinigd te worden. Dit voorkomt dat u ’s morgens eerder moet beginnen. En dat bespaart weer energie.

Daarnaast is het afsluiten van onderhoudscontracten belangrijk. Apparatuurleveranciers bieden deze mogelijkheden in diverse verschillende mogelijkheden aan. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om één contract af te sluiten voor alle keukenapparatuur, ongeacht het merk.

Tips:
– Plan nooit onderhoudswerkzaamheden tijdens activiteiten in de keuken.
– Geef seizoensapparatuur in rustig periode een servicebeurt. Laat uw ijsmachine bijvoorbeeld in november nakijken.

Reageer op dit artikel