artikel

Perensoep en nogapeer

Horeca

Het is perentijd. Peer is typisch een product voor het najaar.Met peer kun je zonder veel moeite veel dingen maken, die je op allerlei manieren kunt inzetten, zowel als dessert als gebakje bij de koffi

Perensoep en nogapeer

Je kunt daarbij uitgaan van verse peren, maar peren uit blik zijn bepaald geen minderwaardig product en prima te gebruiken. Bijvoorbeeld babypeertjes, heel klein, met steel, en gegaard en al in suikerstroop.

Doe de peertjes in een beetje losgeklopt heel ei. Maak een paneer van panko en nogagruis (beiden zo in de handel) door deze ingrediënten in de keukenmachine fijn te maken. Wentel de peertjes door de paneer en frituur ze tot ze een mooi bruin en crispy korstje hebben. Serveer deze nogapeer warm.

Perensoep maak je van handperen. Kook ze met een beetje room, perenlikeur, vanille en kaneel. Draai de gare peren vervolgens fijn in de keukenmachine, doe ze door een zeef en serveer de zo verkregen perensoep koud, bijvoorbeeld bij een warme nogapeer.
Tip: Peer en chocolade is een mooie combinatie waar je naar hartelust mee kunt experimenteren.

Reageer op dit artikel