artikel

Scones

Horeca

De Ieren leven zich in het bakken uit, wat van oudsher leidt tot een enorme gastvrijheid aan de theetafel. Scones zijn heel populair als alternatief voor hun nauw verwante familielid, het sojabrood. Dit is een basisrecept – u kunt er fruit, suiker of geraspte kaas aan toevoegen.

Ingrediënten voor 12 stuks:
340 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
45 gram boter
150 ml melk

Bereidingswijze:
Verwarm de overn tot 230 graden celsius of gasstand 8. Zeef bakmeel en zout in een kom en werk de boter erdoor. Roer dan de melk erdoor zodat een zacht maar werkbaar deeg ontstaat. Kneed dan iets op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een cirkel van 1 a 1 1/2 cm dik.
Snijd het deeg met een geribbeld wieltje in 12 rondjes en leg die op een met bloem bestoven bakblik. Bak ze 10 tot 12 minuten en laat ze dan afkoelen op een rooster.

Reageer op dit artikel