artikel

Serveer espresso als ‘gewone koffie

Horeca

Nagenoeg alle horecaondernemers serveren espresso wanneer de gast koffie bestelt. Dat doen ze omdat espresso kwalitatief goed smaakt; een tweede kopje is dan al snel besteld. Richtprijs voor onderstaande koffie’s is € 1,82 in de randstad en € 1,47 elders in Nederland.

Filterkoffie
Een filterkoffieapparaat kan in korte tijd relatief veel kopjes koffie zetten. Handig als u dus snel grote hoeveelheden koffie wilt serveren.

Espressokoffie
Een espressoapparaat zet de koffie kop voor kop onder hoge druk. Deze variant is voller van smaak en meestal ook sterker. Een goede espresso heeft een crèmelaag dat zorgt dat de koffie warmblijft en zijn aroma behoudt.
Een dubbele espresso betekent twee espresso’s in bijvoorbeeld een cappuccino. Het is dus niet een twee keer zo sterke espresso.

Cappuccino
De basis van een cappuccino is een espresso met een laagje opgeklopte of opgestoomde melk erop, met daarop wat cacaopoeder. De melk wordt meestal opgestoomd met het stoompijpje. Als u veel cappuccino’s achter elkaar moet maken, kan dit steeds moeilijker worden: de melk wordt veel te heet.

Reageer op dit artikel