artikel

Wildpaté en dadel- en uiencompote met Enghien de Noël

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:4 plakken wildpaté, 125 gram elk100 gram ontpitte dadels50 gram gele rozijnen2 rode uien1 stukje pijpkaneel1 afgestreken theelepel fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil2 kruidnagels2 eetlepels zonnebloemolie1 flesje Enghien de Noël of ander Kerst- of winterbier van 33 cl (kamertemperatuur) Bereidingswijze:Ontpitte dadels in fijne stukjes snijden en samen met de rozijnen gedurende 4 […]

Ingrediënten voor vier personen:
4 plakken wildpaté, 125 gram elk
100 gram ontpitte dadels
50 gram gele rozijnen
2 rode uien
1 stukje pijpkaneel
1 afgestreken theelepel fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil
2 kruidnagels
2 eetlepels zonnebloemolie
1 flesje Enghien de Noël of ander Kerst- of winterbier van 33 cl (kamertemperatuur)

Bereidingswijze:
Ontpitte dadels in fijne stukjes snijden en samen met de rozijnen gedurende 4 uur in het bier wellen. Uien schillen en in stukjes snijden. Olie in een hoge koekenpan verwarmen en de uien laten zweten (niet laten kleuren). Goed omscheppen. Hittebron verlagen en de gewelde dadels, rozijnen, stukje pijpkaneel, sinaasappel- of mandarijnschil en kruidnagels toevoegen.

Gedurende 15 minuten stoven. Daarna de rest van het bier erdoor roeren en nog 15 minuten op een lage hittebron verwarmen. Stukje pijpkaneel verwijderen. Lauwwarm bij de plakken wildpaté serveren, vergezeld van warme toast of ciabatta en een gekoeld glas Enghien de Noël of een ander Kerst- of Winterbier (op keldertemperatuur).

Reageer op dit artikel