artikel

Geitenkaasje met rozenbottelthee en gegrilde roze pompelmoes

Horeca

Ingrediënten:

 • 4 geitenkaasjes in spek
 • 200g gemengde sla
 • 50g gemengde noten
 • 2 roze pompelmoezen (grapefruits)
 • 4 sneetjes notenbrood
 • 1 eetlepel vijgenjam
 • 4 eetlepels notenolie
 • 2 eetlepels bessenazijn
 • 2 eetlepels rozenbottelthee
 • 1 eetlepel acaciahoning
 • 1 eetlepel gesmolten boter
 • peper en zout

Voorbereiding
Maak een kop sterke rozenbottelthee (met twee zakjes) en laat afkoelen. Roer de vijgenjam, de azijn, de thee en de 2 eetlepels olie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout. Leg de kaasjes enkele uren in vleesmarinade

Bereidingswijze:
Spoel de sla grondig en kruid met twee eetlepels notenolie. Verwijder met een scherp mesje de schil van de pompelmoezen en snij het vruchtvlees in schijven van 1 cm dik. Meng de boter met de honing en strijk de pompelmoesschijven in met dit mengsel. Klem de kaasjes tussen een barbecueklem en gril ze in 4 minuten. Laat tegelijk ook de schijven pompelmoes 2 minuten aan beide zijden roosteren. Strooi intussen maar eens goed met vuurkruiden. Leg de sneetjes notenbrood net voor het opdienen eventjes op de barbecue.

Presentatie
Schik het geroosterde brood met de pompelmoes en het geitenkaasje op de sla. Besprenkel tenslotte met de rozenbottelvinaigrette.