artikel

Goes klaar voor Zeeuwse horeca beurs

Horeca

De horeca uit Zuidwest-Nederland kan van 7 tot en met 9 maart z’n hart ophalen op de Zeeuwse Horeca Beurs in Goes. 150 exposanten presenteren zich op het regionale trefpunt in de Zeelandhallen.

In 2004 passeerden ruim 10.000 bezoekers de kassa’s van het beurscomplex. Veel waardering van het publiek was er toen voor het Zeeuwse streekpaviljoen en de kookdemonstraties van het Koksgilde. Deze onderdelen zijn nu ook weer van de partij. Op de komende beurseditie wordt tevens het startschot gegeven voor de nieuwste kookwedstrijden, waarvan Cees en Maartje Boudeling, de voormalige restaurateurs van InterScaldes in Kruiningen, de initiatiefnemers zijn. Docenten van het ROC Zoomvliet College in Bergen op Zoom en Leventi Cooking & Baking Systems zijn nauw bij de organisatie betrokken.

In de stand van groothandel Kreko wordt al een voorproefje genomen. Koksleerlingen en aankomende gastheren en gastvrouwen zetten hier hun beste beentje voor bij het koken en serveren van gerechten. Op de Zeeuwse Horeca Beurs van 2006 zullen de gastronomisch getinte wedstrijden echt uit de startblokken gaan. Worden ze een succes, dan vormen ze in de toekomst een terugkerend beursonderdeel. Een naam is nog niet bedacht, want het concept moet nog verder uitgewerkt worden.

Onder de exposanten bevinden zich onder andere grootkeukenleveranciers, interieurinrichters en drankenhandels. Van de bierbrouwers zullen Grolsch en Alken-Maes van de partij zijn. Kleine brouwerijen als de Scheldebrouwerij uit ‘s-Gravenpolder en Emelisse uit Kamperland zijn in het Zeeuws Paviljoen te vinden. De stands zijn verspreid over twee hallen.

De Zeelandhallen zijn onlangs overgenomen door de Libéma Groep uit Rosmalen. Forse uitbreidingen staan medio dit jaar gepland met de bouw van een derde evenementenhal en een leisuregebouw. Hier komen onder andere een bioscoop met vier zalen, een wokrestaurant, een golfshop met simulatiebaan en een fitnesscentrum. De nieuwe restauratieve voorzieningen bestaan uit een centraal gelegen beursrestaurant met 750 zitplaatsen en een mobiele verkoopunit. In totaal komt er 5000 m2 bij de bestaande oppervlakte van 10.000 m2.

Reageer op dit artikel